Bohdalová zase nedostala vyznamenání od Klause, stěžuje si bulvár

29.10.2011 20:42

Při udělování vyznamenání prezidentem Václavem Klausem opět nebyla oceněná Jiřina Bohdalová. Přitom letos slavila osmdesátiny a dost se spekulovalo, že už by mohla medaili nebo řád dostat.

Bohdalová zase nedostala vyznamenání od Klause, stěžuje si bulvár

Prezident Václav Klaus v pátek vyznamenal 21 osobností. Chyběla ale mezi nimi opět Jiřina Bohdalová, stěžuje si bulvární deník Blesk. „Zatímco Jiřina Jirásková od něj dostala státní vyznamenání už před pěti lety a letos k 80. narozeninám ji přivítal na Hradě, Jiřině Bohdalové musel stačit stručný dopis," píše dotčeně nejčtenější deník v zemi.

O možném ocenění pro Bohdalovou se poslední dobou spekulovalo, už jen proto, že letos slavila osmdesátiny. Nakonec ani to nestačilo. „Česká kulturní veřejnost si Vás vždy vážila za schopnost udržet si po celá desetiletí vysokou úroveň, široký záběr, originalitu a osobitost svých hereckých výkonů," stálo v jejím „narozeninovém dopise" od prezidenta.

Související:
Klaus vyznamenal 21 lidí. Tři veteráni mají propůjčen Řád Bílého lva

Letos přitom nedostal ocenění žádný herec ani zpěvák, a navíc se udělovalo o jedno vyznamenání méně než loni. „Přitom ještě před pár dny kolovaly spekulace, že tentokrát už prezident překoná svou nechuť a herečce k osmdesátinám metál konečně dá," lituje deník.

Nyní Bohdalová natáčí nový snímek Vrásky z lásky, kde se objeví spolu se svým bývalým manželem Radoslavem Brzobohatým. Naposledy ji diváci v kinech mohli vidět v pohádce Saxána a Lexikon kouzel. Podle ní je právě největším vyznamenáním, že nadále točí filmy.

Čtěte více:


Kompletní projev prezidenta Václava Klause ČTĚTE ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…