Bojí se mě! Proto mě nepozvali... Topolánek o NATO i Klausovi ml.

13.03.2019 10:14

Expremiér Mirek Topolánek byl hostem moderátora Filipa Horkého v rozhovoru pro Večerní zprávy Seznam Zpráv. Zmínil se například o poslanci za ODS Václavu Klausi mladším, ale i o NATO či diplomacii.

Bojí se mě! Proto mě nepozvali... Topolánek o NATO i Klausovi ml.
Foto: Vít Hassan
Popisek: Mirek Topolánek

Topolánek si včera posteskl nad tím, že nebyl pozván na Pražský hrad, kde se konala konference týkající se 20. výročí vstupu do NATO. Do tweetu rozhořčeně napsal, že je to asi za trest. "Je to pikantní v situaci, kdy já jsem vlastně až další garnitura, kdy jsem přišel, když už jsme byli v NATO, do té velké politiky. Dělal jsem vše pro to, abychom hráli výraznou roli," uvedl Topolánek s tím, že mu přišlo zkrátka pikantní, že ze seznamu pozvaných byl škrtnut. "Asi se mě bojí na Hradě, asi se jim nelíbí mé komentáře," míní s tím, že to zapadá do hradní politiky. "Některé lidi ostrakizovat," podotkl. Událost na Hradě vnímá pozitivně ve směru k prezidentu Miloši Zemanovi, kdy podle něj je rád, že prezident vzal tuto událost vážně. 

Video najdete ZDE.

Moderátor Horký se pak svojí otázkou vrátil k tomu, zda by Topolánek opět zavítal na narozeniny hradního poradce Martina Nejedlého. "To je falešná otázka. Ale ne, žertuji," zareagoval Topolánek. "Nelituji toho, že jsem na těch narozeninách byl. V té době jsem nebyl veřejná osoba, byla tam strašná spousta lidí. Byl jsem pozván, přišel jsem. To, že se mé vztahy po mé kandidatuře zhoršily, mě nechává chladným," dodal.

Následně zkritizoval první místopředsedkyni ODS Alexandru Udženiji za její účast na oslavě narozenin Jaromíra Soukupa. "Chodit tam neměla," řekl. A své řekl i k poslanci ODS Václavu Klausi mladšímu, který včera přirovnal schvalování zákonů kvůli předpisům EU je jako schvalování židovských transportů do koncentračních táborů. "V každé straně je nějaký enfant terrible. To, že souhlasím s Klausem juniorem ohledně GDPR, to s ním souhlasím, sám jsem se dopustil několika výroků, které bych rád vzal zpět. A myslím si, že Klaus mladší by i tento výrok vzal rád zpět. A považuji za chybu, že předseda ODS Petr Fiala se za tento výrok omlouval. Že vůbec musel jít k pultu. To není role předsedy strany. Klaus mladší má velmi ostrou rétoriku, to neznamená, že nemá v některých věcech pravdu. Ale ta zaniká v tom prostoru," uvedl Topolánek s tím, že Klaus mladší patří zkrátka někam jinam. 

„Je dobře, že byl Andrej Babiš v Bílém domě, i když jsme byli poslední z okolních zemí a bylo to z naší strany trochu vynucené,” okomentoval pak Topolánek návštěvu Andreje Babiše (ANO) v Bílém domě. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…