Bratr Davida Ratha: Nevěřím mu ani nos mezi očima

12.05.2017 20:24

Bratři Michal a David Rathovi si vjeli do vlasů. Svádějí soudní boj o dědictví po svém otci Ratmíru Rathovi. Ten hájil svého syna a někdejšího hejtmana Středočeského kraje za ČSSD Davida Ratha s tím, že miliony, které zabavila Davidu Rathovi policie patří ve skutečnosti jemu jakožto otci. Posléze Ratmír Rath odkázal majetek Davidu Rathovi, jenže jeho druhý syn Michal Rath závět napadl. Svému bratrovi Davidovi prý už nevěří ani nos mezi očima.

Bratr Davida Ratha: Nevěřím mu ani nos mezi očima
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Každopádně je tam spousta otazníků, zda otec závěť vůbec napsal. A pokud ano, tak ji sepsal v krajní nouzi, protože měl infarkt,“ řekl novinářům ještě před jednáním soudu. Informuje o tom server iDnes.cz. „Nemůžu mu věřit ani nos mezi očima,“ dodává Michal Rath na adresu svého bratra Davida.

Celý článek naleznete zde

Není úplně jasné, o jak velké dědictví vlastně vedou spor. Michal Rath naznačil, že může jít i o víc než 20 milionů korun. Na bratra Davida se zlobí, protože odmítá jeho tvrzení, že by se o otce nezajímal. David Rath tímto údajným dlouhodobým nezájmem zdůvodňuje fakt, že otec Ratmír Rath Michalovi nic neodkázal. David Rath si však trval na svém a vyzval bratra, aby si sáhl do svědomí.

Jedna ze zdravotních sester prý Ratmíru Rathovi svědčila při sepisování závěti a dnes u soudu své svědectví potvrdila. Další jednání o dědictví bylo odsunuto na srpen. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…