Britský premiér Boris Johnson byl propuštěn z JIP do domácího léčení

12.04.2020 22:31

Britský premiér Boris Johnson byl propuštěn z nemocnice. Oznámil to podle agentury Reuters premiérův úřad. Zdravotníkům poděkoval za to, že mu zachránili život. „Neexistují slova k vyjádření díků. Zachránili mi život,“ řekl Johnson. K řízení vlády se zatím nevrací. Stav premiéra nyní vyžaduje plné zotavení, jeho povinnosti dále zastupuje šéf britské diplomacie Dominic Raab.

Britský premiér Boris Johnson byl propuštěn z JIP do domácího léčení
Foto: repro Youtube
Popisek: Britský premiér Boris Johnson

„Na radu lékařů se premiér prozatím do práce nevrátí. Děkuje všem v Nemocnici svatého Tomáše za výjimečnou péči, které se mu dostalo,“ uvedl podle ČTK Johnsonův mluvčí.

Johnson srdečně poděkoval personálu londýnské nemocnice, kde se léčil. „Neexistují slova k vyjádření díků. Zachránili mi život,“ řekl Johnson na adresu pracovníků kliniky. Jde o jeho první komentář po propuštění z jednotky intenzivní péče.  

Nedlouho poté, co byl z nemocnice propuštěn, zveřejnil britský premiér také videozáznam, na kterém děkuje zaměstnancům britského zdravotnického systému NHS. Díky směřoval také obyvatelům Británie za to, že dodržují protikoronavirová pravidla a udržují si sociální odstup.

Zdravotníkům poděkovala i Johnsonova těhotná snoubenka Carrie Symondsová. „Zaměstnanci Nemocnice svatého Tomáše byli neuvěřitelní. Nikdy vám to nedokážu splatit a nikdy vám nepřestanu děkovat,“ napsala Symondsová na Twitteru s tím, že v posledních dnech zažila opravdu „těžké chvíle“. Vyjádřila současně pochopení všem, kteří se  také bojí o své blízké.

Premiér po nákaze koronavirem byl nejprve v domácí karanténě, poté, co se jeho stav zhoršil, byl minulý týden v neděli hospitalizován. V pondělí 6. dubna byl přeložen na jednotku intenzivní péče (JIP), kde dostával podpůrnou kyslíkovou terapii. Oddělení JIP opustil 55letý ministerský předseda ve čtvrtek. Plné zotavení nějaký čas potrvá, některá britská média spekulují až o dvouměsíční rekonvalescenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: sla

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…