Brněnská primátorka se posmívala Babišovi. Ukradl si očkovací centrum, které vybudovali jiní, připsalo Fórum

14.01.2021 21:10

Premiér Andrej Babiš (ANO) se chlubí cizím peřím, jde o očkovací centrum v Brně, které navštívil ve středu. Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) se na svém facebooku zlobí, že ji o svém příjezdu Babiš dopředu neinformoval a ani nepozval žádného zástupce města nebo kraje. Jde o klasické PR schéma Babiše, přidává komentář k dění i Fórum 24 Pavla Šafra.

Brněnská primátorka se posmívala Babišovi. Ukradl si očkovací centrum, které vybudovali jiní, připsalo Fórum
Foto: marketavankova.cz
Popisek: Markéta Vaňková

Primátorka Brna úvodem svého facebookového příspěvku připomíná, že první velkokapacitní očkovací centrum v republice, které je schopné zahájit regulérní provoz, je v záložní nemocnici na brněnském výstavišti, a to zejména díky městu.

„Už na jaře jsme zajistili projekt, schválení a z městského rozpočtu poskytli finance na podzimní přebudování pavilonu G2. Provoz platíme spolu s Jihomoravským krajem a Fakultní nemocnicí Brno. Právě tato nemocnice bude mít na starost vše, co souvisí se zajištěním vakcinace pro 3 600 lidí denně. Vyžaduje to velké úsilí a nasazení, za což FN Brno velmi děkuji,“ dodala s tím, že stejně tak oceňuje přínos mnoha dalších subjektů (BVV, složky IZS), které pomáhají.

Velmi ji zaráží, že právě o těchto informacích z úst premiéra Andreje Babiše nepadla při středeční návštěvě očkovacího centra jediná zmínka. „O většině těchto i dalších informací se pan premiér Babiš při dnešní prohlídce nemocnice na výstavišti, o níž nás ani dopředu oficiálně nikdo neinformoval, o pozvání nemluvě, nějak zapomněl zmínit,“ napsala Vaňková.

„Připomínám, že samotnou stavbu jsme zvládli v rekordním čase díky městem stoprocentně vlastněným Veletrhům Brno, které vláda svými nařízeními a souvisejícími kroky opakovaně poškozuje,“ uvedla také primátorka Brna.

Podle serveru Forum24.cz jde o klasické schéma PR Andreje Babiše. „Dříve se jezdil ukazovat na masově navštěvované akce. Zneužíval velké kulturní akce v malých i velkých městech, hudební festivaly, koncerty. Ty teď nejsou, takže si klidně ukradne pro své PR očkovací centrum, které vybudovali jiní a on k němu nijak nepřispěl,“ uvádí komentátor Štěpán Malát s tím, že přitom mohl kdykoliv zavolat primátorce a nabídnout pomoc.

Dalším příkladem jsou podle serveru jižní Čechy, které mají také vlastní promyšlenou strategii budování vakcinačních center. „A Babiš? Ten se byl v úterý podívat, jak to vypadá v O2 aréně, že by tam nějaké očkovací centrum také mohlo být. Jak to stálo na plakátech Babiše před lety? Jsme schopný národ, jen nás řídí nemehla. ANO,“ dodává Malát závěrem.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…