Brusel bude řešit Babiše. Právě dnes. Skandál, už na nás chystají sankce, varuje senátor

18.06.2020 6:30

V Bruselu budou v pátek hlasovat o Andreji Babišovi (ANO) a o penězích pro holding Agrofert. Senátor Pavel Fischer hovoří o pošpinění celé České republiky a upozorňuje, na co vše se máme nyní připravit.

Brusel bude řešit Babiše. Právě dnes. Skandál, už na nás chystají sankce, varuje senátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Fisher, kandidát na prezidenta

O připraveném znění usnesení europarlamentu ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše plánuji europoslanci debatovat během čtvrtka. Na samotné hlasování dojde v pátek. V případě, že toto usnesení, které požaduje vyřešení potenciálního střetu zájmů českého premiéra, projde a potvrdí jej Evropská komise, nabízejí europoslanci Babišovi tři možná řešení – prodej Agrofertu, stopku pro jakékoliv dotace pro holding, nebo rezignaci. Neučiní-li tak, hrozí, že Agrofert přijde o stovky milionů, které získal z evropských dotací.

„Česká republika se právě zapsala do dějin EU skandálem, který nemá obdoby. V pátek bude Evropský parlament projednávat rezoluci o střetu zájmů Andreje Babiše,“ oznámil v reakci na vývoj případu českého premiéra ve svém tweetu senátor Pavel Fischer.

„Ostudné jednání premiéra už v očích EU pošpinilo celou republiku, a brzy můžeme očekávat i finanční, ekonomické nebo politické sankce,“ doplnil v dalším příspěvku. „Ale to Andreje Babiše nezajímá. Loď se sice potápí, ale na palubě se vesele tančí dál!“ podotkl.

V předloženém návrhu usnesení například stojí, že se český premiér Andrej Babiš i přes formální vyšetřování EU o střetu zájmů aktivně podílí na vyjednávání o evropském rozpočtu a zároveň stále kontroluje koncern Agrofert, který je jedním z největších příjemců evropských dotací v Česku. Celkem text čítá 50 bodů kritizujících Babišův možný střet zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…