Buď pojedeme tam nebo Rath za námi. Videokonference nebude, řekl Sobotka

20.05.2012 14:33

Šéf ČSSD a Mandátního a imunitního výboru Bohuslav Sobotka jasně odmítl videokonferenci s Davidem Rathem. Zadržený se buď přijede zpovídat výboru s ostrahou nebo výbor pojede za ním. K Rathově kauze se v nedělním diskusním pořadu na ČT vyjádřil také ústavní odborník Jan Kysela.

Buď pojedeme tam nebo Rath za námi. Videokonference nebude, řekl Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

“Evidentně rozhodnutí předsedkyně sněmovny má povahu provizoria,” míní Kysela o vydání poslance Ratha do vazby, které povolila Miroslava Němcová. “Myslím si, že vazba z právního hlediska je v pořádku. Je možné svolat zvláštní schůzi, proč to nikdo neudělal, to nevím”. O vydání Ratha do rukou zákona musí ještě rozhodnout poslanci.

Na dotaz, zda mu nepřijde doba, za jakou se schůze uskuteční, nepřiměřeně dlouhá, odpověděl Kysela: “Ústava stanoví, že se to bude projednávat na nejližší možné schůzi. Právní úprava ničemu nebrání. Pokud si někdo myslí, že dva tři měsíce je doba douhá, jako si to myslím já, může zažádat o svolání schůze."

“Není to doba, během níž by se nic nedělo,” řekla v pořadu vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake s tím, že se v době třítýdenního provizoria sejde mandátní a imunitní výbor. “Rozhodl jsem svolat Mandátní a imunitní výbor už minulý týden. Výbor se sejde v úterý ráno,“ uvedl Sobotka a poznamenal, že ČSSD podnikla všechny kroky k tomu, aby se ho mohl zúčastnit také David Rath. “Má na to právo,” podotkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…