Bude letošní rok tím posledním pro současnou opozici? Zatím pro to dělá všechno, píše komentátor

04.01.2020 18:08

V roce 2021 pravděpodobně proběhnou sněmovní volby a komentátor serveru Petr Holec Info.cz má za to, že stávající opoziční strany mají poslední šanci se sebou něco udělat. Jinak s nimi bude zle. Zvlášť, když stojí nejen proti stávajícímu premiérovi Andreji Babišovi (ANO), ale také proti muži, který pronesl vtip roku 2019. Holec má na mysli Jana Čižinského z hnutí Praha sobě, starostu Prahy 7.

Bude letošní rok tím posledním pro současnou opozici? Zatím pro to dělá všechno, píše komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Pravicová opozice má před sebou podle Holce v tomto roce kupu práce. Pokud se sebou nic neudělá, některé strany, které sedí ve Sněmovně dnes, nepřežijí příští sněmovní volby v roce 2021. Tyto strany před sebou mají o to víc práce, že stojí nejen proti předsedovi vlády Andreji Babišovi, ale také proti Václavu Klausovi mladšímu s jeho Trikolórou a proti Janovi Čižinskému.

I když ten v prosinci říkal, že chce sbírat hlasy pro opozici, ne pro svoji vlastní politickou misi. Tak určitě! Starostovi Prahy 7, který je známý tím, že chce o všem sám rozhodovat, se na poslední chvíli povedl vtip roku. Vyplatí se číst mezi řádky: Čižinský ve skutečnosti říká, že chce sebrat opoziční hlasy pro sebe, jen tomu prostě v rámci pozitivního osobního ‚brandingu‘ říká ‚spolupráce s opozičními stranami‘. Nechybí mu nos na načasování a správně vycítil, že tradiční strany v opozici nemůžou v současné podobě a kondici přežít. Na obzoru není nic, co by je táhlo nahoru,“ napsal Holec na serveru Info.cz.

Čeká, že jako první voliči popraví TOP 09, kterou pravděpodobně čeká debakl v krajských volbách, jenž by mohl skutečně znamenat její konec coby známé politické síly. Strana má sice novou šéfku, ale lídryně Pekarová Adamová podle Holce nenadchne ani tak voliče, jako spíše jen sama sebe. A nevýrazní šéfové stran jsou slabinou i dalších stran. ODS, lidovci ani STAN prý voličům nedokážou nabídnout  politické tahouny, kteří by mohli nahradit šéfa hnutí ANO Andreje Babiše v pozici premiéra.

„Babiš dominuje, protože má výhodu jednoho silného lídra a jedné monolitické strany. Stejně to kdysi platilo i pro ODS a ČSSD, když ještě vyhrávaly volby. Dnes ale čtyři strany za zenitem nebo v kómatu se čtyřmi různými lídry, kteří je navíc dávno netáhnou nahoru, Babiše neporazí. Je to stejné, jako kdybyste v detektivce nechali jeden zločin vyšetřovat čtyři různé detektivy, kde pak máte hlavního hrdinu? Dokonce i Marek Vašut coby detektiv Tomsa kdysi vyšetřoval velké brněnské zločiny sám! Opoziční lídři by si proto měli příští rok ještě užít, je jejich poslední, který mají jistý,“ upozornil Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…