Budu ODS bránit tvrdě. I proti Václavu Klausovi, slíbil Kuba v novinách

05.10.2013 13:21

Bývalý prezident Václav Klaus zřejmě za ODS ve volbách do europarlamentu příští rok kandidovat nebude. Paušály pro živnostníky se nám proti TOP 09 podařilo uhájit. Lepit billboardy s Miroslavou Němcovou jsem nezakazoval. Tyto a mnohé další věci uvedl v rozhovoru pro dnešní Právo úřadující předseda ODS Martin Kuba.

Budu ODS bránit tvrdě. I proti Václavu Klausovi, slíbil Kuba v novinách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

Doporučení Klause nevolit ODS je nefér vůči našim slušným členům

Na otázku, proč exprezident a dlouholetý předseda ODS Václav Klaus voličům doporučil, aby nevolili ODS, Kuba uvedl, že uvedené výroky Václava Klause jsou pro něj velmi nešťastné. „Považuji je za nefér vůči ODS, která ho dvakrát podporovala ve volbě prezidenta a celých deset let na Hradě za ním stála. Stále je to strana, která má řadu politiků a velmi slušných členů, kteří museli hodně korektně a decentně komentovat některé velmi sporné části amnestie v momentě, kdy za ni i ODS na veřejnosti platila politickými body,“ upozornil.

Kuba také kritizoval Klausovu podporu hnutí Hlavu vzhůru!: „Navíc, pokud dnes podporuje hnutí Hlavu vzhůru!, které ideologicky nespojuje téměř nic, a považuje je za lék pro pravici, tak to já považuji za politický nonsens a přešlap Václava Klause. Pokud něco pravici má pomoci, tak toto opravdu ne,“ varuje exprezidenta. Ke Klausovi Kuba ještě podotknul, že jako úřadující předseda bude ODS tvrdě bránit i proti Václavu Klausovi.

Živnostníky se nám podařilo před TOP 09 uhájit

Na otázku, proč podnikatelé od ODS utíkají ke hnutí ANO Andreje Babiše, uvedl, že tomuto přebíhání  tak úplně nevěří, protože ODS i ve vládní koalici dokázala podnikatele ubránit před řadou věcí, které navrhovali koaliční partneři. „Věci veřejné chtěly zvyšovat firemní daně, TOP 09 chtěla rušit paušály pro živnostníky. Toto se nám podařilo uhájit, byť jsme si z koalice odnesli pověst, že se ODS nedařilo živnostníky hájit,“ připomíná první místopředseda strany.

Na informaci médií, že údajně ve vedení ODS zakázal distribuovat billboardy s místopředsedkyní Miroslavou Němcovou kamkoliv jinam mimo Prahu, uvedl: „To jsem si přečetl také, je to naprostá novinářská lež. Naprosto to odmítám. Odmítám, že by se na grémiu vedla jakákoliv diskuse o lepení nějakých plakátů a já bych něco zakazoval. To se nikdy nestalo. Navíc paní Němcová bude na billboardech ve většině regionů,“ ujistil.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…