Bugr ve východním Německu? A což teprve toto: Nové počty vražd spáchaných přistěhovalci

03.09.2018 10:52

V Berlíně a Hamburku včera demonstrovaly tisíce lidí za přijímání uprchlíků. Demonstrace svolala mezinárodní organizace Seebrücke. Mezitím však byly zveřejněny pro migranty nelichotivé statistiky a skupina syrských migrantů napadla s noži a železnými tyčemi návštěvníky klubu.

Bugr ve východním Německu? A což teprve toto: Nové počty vražd spáchaných přistěhovalci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Německé spolkové republiky

V Berlíně demonstranti prostřednictvím svých transparentů požadovali, aby se stalo hlavní město Německa „bezpečným přístavem pro uprchlíky“. Podle pořadatelů se před Braniborskou bránou sešlo asi 2500 lidí. Policie se však k tomuto číslu na žádost redakce deníku Die Zeit odmítla vyjádřit. „Demonstrace byla naprosto poklidná. Chtěli jsme pouze vyzvat politiky v Berlíně, aby nabídli lidem v nouzi útočiště,“ vyjádřil se podle Die Zeit mluvčí organizace Seebrücke.

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí

Ještě masivnější byly údajně demonstrace v Hamburku, kam přišlo demonstrovat za přijímání uprchlíků podle organizátorů asi 16 tisíc lidí. Také tito lidé vyzvali tamní politiky, aby udělali z Hamburku bezpečné útočiště pro uprchlíky. „Demonstrace jsou součástí panevropského protestního týdne, které organizuje mezinárodní organizace Seebrücke. Zatímco v Berlíně a v Hamburku se demonstrovalo za přijímání uprchlíků, deník Die Welt zveřejnil nepříjemné statistiky, které ve prospěch tohoto kroku příliš nehovoří.

Podle statistik Spolkového kriminálního úřadu (BKA) loni došlo v Německu k 731 vraždám a z toho 83 z nich bylo spácháno přistěhovalci a jejich terčem se stali Němci. Statistiky však nerozlišují případy, kdy vraždu spáchali Němci s přistěhovaleckými kořeny, takže jsou poněkud zkreslené. Nicméně i přesto se počet vražd Němců přistěhovalci meziročně zvýšil. Zatímco v roce 2015 bylo zavražděno přistěhovalci 52 Němců, tak o rok později to bylo 62 a loni již 83.

Jak ukazují statistiky BKA, v uplynulém roce bylo zabito méně cizinců Němci než naopak. Stejně tomu potom bylo v letech 2013 až 2015. V posledních měsících pobouřila německou veřejnost vedle posledního zavražděného v Saské Kamenici také vražda mladé německé dívky, kterou spáchal její bývalý přítel z Afghánistánu. Další migrant z Afghánistánu v hojně medializovaném případě na podzim 2016 přepadl, utopil a znásilnil studentku medicíny z Freiburgu.

K nejnovějšímu incidentu, který mohl opět navýšit statistiky zabitých Němců, došlo ve Frankfurtu nad Odrou. Podle tiskové agentury DPA začali dva mladí syrští migranti obtěžovat hosty jednoho z místních klubů. Poté sice klub opustili, ale přivolali dalších osm syrských migrantů a ozbrojeni železnými tyčemi a noži opět napadli hosty klubu. Přivolaná policie naštěstí dokázala násilí zabránit a dva z migrantů si rovnou odvezla do vazby.


 

reklama

autor: pro

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …