Bulvár si všímá vztahu Václava Moravce k Babišovi. Kolují zajímavé informace

03.02.2014 11:08

Jako hru na nestrannou politickou debatu označil deník Blesk nedělní Otázky Václava Moravce. Důvodem pochybností o výkonu moderátorské hvězdy je fakt, že „grilovaným“ politikem v jeho pořadu byl ministr financí Andrej Babiš, který je zároveň majitelem Rádia Impuls, kde si Moravec „přivydělává".

Bulvár si všímá vztahu Václava Moravce k Babišovi. Kolují zajímavé informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

Anketa

Který (ex)ministr financí je nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 6459 lidí

Václav Moravec je známou tváří České televize, jeho nedělní Otázky však nejsou jediným pořadem, který je s moderátorem spojen. Kromě toho každý všední den od osmnácti hodin zpovídá politiky na soukromém Rádiu Impuls.

Toto rádio by se v dohledné budoucnosti mělo stát součástí impéria miliardáře Andreje Babiše. Ten sice před nástupem do vlády opustil všechny své manažerské funkce, jeho vlastnické podíly v mnoha firmách, včetně mediálního domu Mafra, však zůstaly beze změny. V dohledné budoucnosti (čeká se prý pouze na poslední podpis) má do jeho impéria přibýt i populární rádio, kde Moravec po večerech moderuje své Impulsy Václava Moravce.

Debata moderátorské hvězdy s ministrem tak připomínala debatu zaměstnance s vlastníkem jeho podniku. Je tak poněkud paradoxní, že Moravec značnou část debaty „dusil“ Babiše na tématu střetu zájmů.

Veřejnoprávní televize, která by měla mít zájem chránit své dobré jméno, byla na případný střet zájmů činorodého moderátora dotazována již v listopadu, když se miliardář Babiš se svým hnutím ANO dostal do Poslanecké sněmovny. Mluvčí Alžběta Plívová prý tehdy odpověděla: „ČT se nestandardní situací zabývá a řeší ji." Když se po debatě Moravec - Babiš deník zajímal o postup řešení, obdržel prý odpověď, která se doslova shodovala s tou listopadovou.     

Ohlasy na Moravcův nedělní rozhovor s Babišem převážně říkají, že byl veden vyváženě a nevymykal se ze standardu Moravcových debat. V mediálním prostředí se však objevují spekulace, že Babiš měl oproti jiným hostům získat podstatnou výhodu. Je prý možné, že mu Moravec nepříjemné otázky, které v pořadu padly, dal předem, aby se na ně mohl připravit.  

Podle informací ParlamentníchListů.cz ze zdroje z blízkosti předsedy hnutí ANO už je připraveno „náhradní řešení“ pro případ, že by byla pozice Václava Moravce v pozici „nezávislého“ moderátora ve veřejnoprávní televizi neudržitelná. Existuje prý plán, podle kterého by se moderátor měl stát ředitelem celého Rádia Impuls. Jedná se ovšem prý pouze o hypotetické úvahy, jejichž případnou realizaci lze očekávat až za delší dobu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…