Buzek: Pochybuji o duševní kondici ministra Blatného. Padlo také trestní oznámení

30.03.2021 14:17

Ministr zdravotnictví Jan Blatný čelí trestnímu oznámení. K Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze ho podal podnikatel Bohuslav Buzek, který se domnívá, že člen vlády Andreje Babiše spáchal trestný čin obecného ohrožení, nelidského zacházení, zneužití pravomoci úřední osoby a dokonce také podněcování k trestní činnosti.

Buzek: Pochybuji o duševní kondici ministra Blatného. Padlo také trestní oznámení
Foto: repro Facebook
Popisek: Boleslav Buzek

„Důvodem je především neodborný a vysoce hazardní přístup ministra Blatného k veřejnému zdraví, který lze kvalifikovat jako kruté zacházení, způsobující národu tělesné a duševní utrpení. Vůbec neuznává pojmy jako je prevence, zdravá imunita, zdravý duch, zdravé tělo. Dle častých nesmyslných a protichůdných vyjádření ministra Blatného pochybuji o jeho duševní kondici,“ uvedl v prohlášení Bohuslav Buzek, předseda Radostného Česka. 
 
 
„Zatímco ve většině civilizovaných zemí ministr zdravotnictví chrání zdraví obyvatel, u nás je to naopak. Vypadá to, že se ministr dopouští zneužívání své pravomoci, ohrožuje naše fyzické i psychické zdraví a nabádá k trestné činnosti,“ vysvětluje Buzek, který se zároveň domnívá, že již samotné vyhlášení nouzového stavu je protiústavní. 
 
„Ministr zdravotnictví nemá pro nařízení povinnosti nosit zdraví škodlivé roušky (nosiče patogenů) v přírodě jakékoliv pádné zdůvodnění. Proti nutnosti nošení roušek ve venkovních prostorech, zejména parcích a lesoparcích, se staví odborná veřejnost, která svá tvrzení dokládá na rozdíl od ministra Blatného studiemi,“ doplňuje Buzek.
 
 
Předseda Radostného Česka je také přesvědčen, že ministr Blatný si je vědom výše uvedené skutečnosti, a i přesto zcela neopodstatněně trvá na důsledném dodržování příkazů nošení roušek v parcích a lesoparcích, i když jde člověk sám. Tím podle Buzka ministr zdravotnictví vědomě hazarduje se zdravím či životy lidí. 
 
„Ti nemají téměř jinou možnost jít se nadýchat čerstvého vzduchu, posílit tím imunitu a psychickou kondici, než vyrazit do přírody. Nucené nošení roušek tam, kde není potřeba, způsobuje oslabení imunity a tím i paradoxně k většímu šíření nakažlivých nemocí s těžším průběhem. Dýchací ústrojí člověka není vůbec stavěno na nošení roušek,“ je přesvědčený Bohuslav Buzek. 
 
„Celkový přístup ministra Blatného je nejasný, nekoncepční a vede k tomu, že celá společnost je z jeho opatření frustrována, roste míra depresí a dalších psychických onemocnění. Lidé nesmí např. do hor, ale jet v přeplněném autobuse do Lidlu ano. Chybí jakýkoliv jasný plán, původně vytvořená pravidla systému PES už ignoruje i sám Blatný a pravděpodobně ani on sám neví, co má dělat,“ uzavírá Buzek.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …