Byl jsem příliš důvěřivý, prozradil na sebe na ČT ministr Dienstbier

21.04.2015 20:23

Ministr pro lidská práva a předseda Legislativní rady vlády Jiří Dienstbier (ČSSD) se v úterním Interview ČT24 vyjadřoval k odvolání Martina Šimáčka – ředitele Agentury pro sociální začleňování. Popsal, jakých chyb se dopustil. Kdyby šlo jen o jednu, asi by to takto neřešil, ale pochybení byla řada. Jednu malou chybu prý udělal i Dienstbier.

Byl jsem příliš důvěřivý, prozradil na sebe na ČT ministr Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

„Jeho odvolání proběhlo standardně. Moje malá chyba možná byla v tom, že jsem byl příliš důvěřivý,“ podotkl hned na úvod ministr. Bylo totiž domluveno, že celá věc bude napřed diskutována se zaměstnanci, což ministr dodržel, ale ředitel postupoval jinak a vystoupil s tím před veřejnost již v pátek.

„Já v žádném případě nechci zpochybňovat práci zaměstnanců agentury v jednotlivých lokalitách, a pokud funguje správně, tak tato práce nemůže stát na jednom člověku,“ poznamenal ministr. Problém byl např. v jednání ředitele se svými nadřízenými. Pan Šimáček podle Dienstbiera také pochybil při vypisování jedné veřejné zakázky. Za pochybení následovala sankce ze strany finančního úřadu v řádu stovek tisíc korun. V tuto chvíli se vyjednává o případném snížení pokuty a nelze vyloučit, že úřad vyhoví. Nebylo to prý přitom jen jednou, co se ředitel rozhodl „specificky“ při realizaci některých veřejných zakázek.

Šimáček ministrovi také vytkl, že se příliš nezajímá o práci agentury, což Dienstbier důrazně odmítl. Je pravda, že se oni dva příliš nestýkali, ale on sledoval práci agentury přes reporty od své náměstkyně. Jako ministr má prý velmi mnoho práce, takže na osobní setkání s níže postavenými pracovníky ministerstva nezbývá mnoho času.

Sídliště Janov

V závěru pořadu se ministr Dienstbier vyjadřoval k jedné problematické lokalitě – litvínovskému sídlišti Janov. Jak tedy bude tamní situaci řešit? „My už nečekáme, my děláme, ale pokud se léta situace zhoršovala, nelze čekat, že se najednou skokově zlepší,“ poznamenal host. Agentura pro sociální začleňování by měla na příště Litvínovu pomoci s řešením situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…