Bývalá zmocněnkyně Šimůnková úplně odchází ze Strakovky

17.10.2013 18:09

Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková rezignovala. Odstoupením reagovala na okolnosti svého úterního odvolání z pozice šéfky sekce pro lidská práva na Úřadu vlády.

Bývalá zmocněnkyně Šimůnková úplně odchází ze Strakovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Monika Šimůnková, tehdy zmocněnkyně pro lidská práva, dnes zástupkyně ombudsmana

Důvody odvolání byly podle ní zástupné. Za odvoláním podle Šimůnkové stojí to, že kabinet nepřikládá lidským právům patřičnou důležitost. Rezignaci Šimůnková oznámila premiérovi v demisi Jiřímu Rusnokovi dopisem.

Vystudovaná právnička Šimůnková pracovala v řadě nadací zabývajících se sociální tematikou. Působila jako poradkyně Ministerstva práce a sociálních věcí. Zabývala se zejména kauzami mezinárodních únosů dětí. V roce 2011 ji vláda Petra Nečase jmenovala do pozice zmocněnkyně vlády pro lidská práva, při které na sebe upozornila například při nepokojích na Šluknovsku. V úterý ji vláda odvolala z čela sekce pro lidská práva na Úřadu vlády.    


 

reklama

autor: jav, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …