Bývalý chartista začal držet hladovku proti Zemanovi: Miluji tuto zemi, nechci, aby znovu kandidoval

01.11.2017 15:42

Někdejší český ministr vnitra a mluvčí Charty 77 Tomáš Hradílek se rozhodl držet hladovku. Ve svých dvaasedmdesáti letech tak hodlá učinit na protest proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Hradílkovi se nelíbí, co hlava státu provádí s naší vlastí. Informuje o tom server Reflex.cz.

Bývalý chartista začal držet hladovku proti Zemanovi: Miluji tuto zemi, nechci, aby znovu kandidoval
Foto: ReproFoto: ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání.

„Jsem odhodlán dotáhnout svou hladovku až do konce. A ta hladovka bude stoprocentní, opravdu nebudu přijímat žádnou potravu,“ řekl Reflexu někdejší disident a polistopadový politik Tomáš Hradílek. Proč se k tomu chystá? Protože se mu nelíbí, co prezident Miloš Zeman provádí s naší vlastí. Hradílek podle svých vlastních slov Českou republiku miluje, a proto si nepřeje, aby Zeman už kandidoval na prezidenta. Chce ho k tomu přimět právě hladovkou, kterou zahájil 1. listopadu.

Celý článek naleznete zde.

Na to, že se chystá držet hladovku, upozornil Hrad v otevřeném dopise. Hradílkovi vadí, že Zeman oslabuje vazby Česka na Západ. Kromě toho má obavy, že prezident oslabí spolu s vítězem voleb Andrejem Babišem (ANO) a jeho dalšími nesystémovými spojenci ústavní instituce České republiky.

„Jsem velmi rád, že jsem Vám nikdy nedal svůj hlas, neboť jste mne při výkonu Vaší funkce hluboce zklamal. Snad s výjimkou Vašeho vztahu ke Státu Izrael a k Židům vůbec neshledávám ve Vašich počinech a stanoviscích téměř nic zásadně pozitivního a postrádám u Vás skutečnou státnickou moudrost. Zcela jste, a dost možná že vědomě, rezignoval na kultivování a humanizování naší společnosti, tedy na její zušlechťování. Právě nevtíravé a příkladné úsilí v této sféře já považuji za nezbytnou součást známého výkonu funkce prezidenta. Výsledky nedávných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky mne naplňují obavami, že se budete v součinnosti s čelnými činiteli vítězné síly, vzešlé z těchto voleb, aktivně podílet na destrukci uvedeného ústavního systému naší zastupitelské demokracie. Pane prezidente, v oblasti zahraničněpolitické jsem z Vašeho působení doslova zděšen,“ napsal doslova Hradílek.  

Autor dopisu má za to, že prezident pošlapává to, co se po roce 1989 podařilo v Česku vybudovat. Hladovku proto pisatel ukončí teprve tehdy, až Zeman stáhne svou prezidentskou kandidaturu.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…