COVID-19: Simulanti! Zůstaňte si s rýmičkou doma. Známá osobnost vypěnila

09.09.2020 7:13

Advokátka Klára Slámová už toho má dost. „Nenechte se vydírat nesmysly! Jestli se bojíte covidu, zůstaňte doma,“ vypěnila. Hranice nakažených překročila tisíc.

COVID-19: Simulanti! Zůstaňte si s rýmičkou doma. Známá osobnost vypěnila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Politička a advokátka Klára Long Slámoví, která v minulosti hájila barvy ODS a uskupení Suverenita Jany Bobošíkové, se na sociální síti rozohnila. Už má dost nových a nových opatření spojených s koronavirem.

„Život je až příliš krátký na to, aby se člověk nechal vydírat nesmysly. Existují i jiné nemoci, než Covid, už si to laskavě uvědomte. A pokud se ho tak bojíte, tak zůstaňte doma, nebo noste respirátory, ale nechtějte po ostatních, aby kvůli vám rezignovali na své běžné životy,“ vypěnila Klára Long Slámována na sociální síti Facebook.

Od dnešní půlnoci se zpřísňují opatření např. v Praze. Bary a restaurace musí zavřít nejpozději o půlnoci a nošení roušek je povinné v obchodech a v nákupních centrech. V jiných městech a obcích České republiky jsou omezeny či přímo zakázány sportovní a kulturní akce, kde by se mohlo srocovat větší množství osob.

To bude mít vliv i na ekonomiku.

Opatření jsou zaváděna kvůli tomu, že v Česku den co den po stovkách přibývají osoby s nemocí covid-19. Zatímco v březnu a v dubnu rostly počty nakažených například o 200 osob za den, v posledních dnech evidují hygienici nárůsty o 600 až 800 osob za den.

Bohužel rostou, i když naštěstí jen pozvolna, případy, kdy je nutné nemocné hospitalizovat.

Novinář Jan Tuna oponoval, že nošení roušky není omezením svobody, ale projevem zodpovědnosti.

„A kdo to po Tobě, Kláro, chce? Po mně třeba nikdo. A pokud si např. v obchodě nebo v MHD či v jiném uzavřeném prostoru s velkou koncentrací lidí nasadím preventivně roušku, kdybych byl náhodou bezpříznakový přenašeč, není to přece rezignace na běžný život. Nebo?“ zeptal se.

Klára Long Slámová však v diskusi pod svým příspěvkem dala najevo, že koronavirus považuje spíš za rýmičku, která leccos zastavuje. Např. provoz škol.

„Mě by dnes bez toho hadru nepustili přes rentgen u soudu. Navíc nejde jen o hadr, ale o opětovné omezování všeho. Mně tedy vadí, když se zavře škola, nebo omezí provoz nějakého podniku jen kvůli pár simulantům, který aby byli s tou svojí rýmičkou zajímaví a mohli se hodit marod, šli na test,“ uvedla doslova advokátka.

Klára Long Slímová už toho má dost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…