ČSSD je v rauši z průzkumů, ale ve volbách bude všechno jinak, říká Kubera

11.05.2013 18:02

Populární primátor Teplic a senátor Jaroslav Kubera z ODS se neobává vzestupu KSČM. Sami komunisté na letošní oslavě prvního máje prohlásili, že jsou připraveni zasednout ve vládě. Pravicoví politici před nástupem komunistů varují. Za to jsou z levice obviňováni z „primitivního antikomunismu“.

ČSSD je v rauši z průzkumů, ale ve volbách bude všechno jinak, říká Kubera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ODS Jaroslav Kubera

Jisté obavy může vzbuzovat kladný přístup části sociální demokracie k případné vládní spolupráci s KSČM. Na ostravském sjezdu sice ČSSD potvrdila platnost tzv. Bohumínského usnesení, které jim takovou spolupráci zapovídá, podle některých je však skutečnost taková, že ve chvíli, kdy se bude o případné spolupráci jednat, se na usnesení zapomene.

Paroubek si taky myslel, že vyhraje

Kubera se ptá, co by komunisté ve vládě mohli dělat. „Snažit se sami podnikat prostřednictvím státních institucí? Likvidovat živnostníky vysokými daněmi? Je to možné, ale jsou to recepty, které už dnes nefungují. Navíc si myslím, že ČSSD s nimi hraje jen takovou hru a ke skutečné moci je nepustí,“ soudí Kubera podle serveru Eurozprávy.cz.

A upozorňuje, že výrazné vítězství ČSSD není samozřejmé. Strana je prý v rauši z předvolebních průzkumů, ale volby budou nejspíš vypadat jinak. Uvnitř strany už prý dochází ke sporům, navíc hodně udělá předvolební kampaň. Tu před posledními sněmovními volbami Paroubkova ČSSD podcenila a z výrazného náskoku v průzkumech bylo jen těsné vítězství a vytvoření pravicové koalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…