ČSSD na Plzeňsku chce uspět ve volbách a posílit svůj vliv ve straně

13.09.2018 21:48

Sociální demokraté v Plzeňském kraji chtějí v komunálních volbách uspět, tak aby volební zisk promítli i do posílení svého vlivu uvnitř ČSSD. Podle různých předvolebních průzkumů má sociální demokracie nejlepší výsledky v zemi právě v Plzni, řekl dnes novinářům primátor a předseda městské ČSSD Martin Zrzavecký. Plzeňští sociální demokraté chtějí uspět ve volbách, tak aby měli silnou pozici na posílení vlivu uvnitř strany, tedy například aby se mohli ucházet i o místa ve vedení ČSSD, řekl Zrzavecký.

ČSSD na Plzeňsku chce uspět ve volbách a posílit svůj vliv ve straně
Foto: Martin Zrzavecký
Popisek: primátor města Plzeň Martin Zrzavecký

„Je to vymezení v rámci sociální demokracie,“ řekl. Sociální demokraté na Plzeňsku se totiž nejen v jarním stranickém referendu postavili proti vstupu ČSSD do vlády s hnutím ANO. V celém kraji bylo proti vládnutí s ANO 60,48 procenta hlasujících straníků, na Tachovsku to bylo dokonce přes 74 procent záporných hlasů. Celostátní výsledek vnitrostranického referenda ale nakonec vstup strany do vlády potvrdil.

Čelní představitelé ČSSD v kraji včetně hejtmana Josefa Bernarda či Zrzaveckého se vyjadřovali v tom smyslu, že sociální demokraté měli po prohraných volbách odejít do opozice a nechat ANO vládnout samotné. ČSSD podle Zrzaveckého neměla od voličů mandát na vstup do vlády. Měla se vrátit do opozice a vyřešit si především svoje interní problémy. „To stále trvá a my chceme získat tolik hlasů a tak silný mandát ve volbách, aby se ukázalo, že v Plzeňském kraji sociální demokraté umějí dělat komunální politiku, a díky tomu bychom rádi v rámci sociální demokracie významně posílili a ovlivňovali celostátní politiku,“ dodal Zrzavecký.

Na únorovém sjezdu ČSSD plzeňský krajský šéf strany a tehdejší zastupující předseda ČSSD Milan Chovanec neuspěl s kandidaturou na předsedu strany. Plzeňští sociální demokraté nemají ve vedení strany ani žádného místopředsedu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…