ČT? Trapný. Ozval se poslanec, na kterého Václav Moravec „zapomněl“. Velmi ostře

21.05.2019 21:11

Hostem Luboše Xavera Veselého v XTV byl poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher. Ten si hned na úvod postěžoval na „nefér“ chování České televize, která ho rozčílila, když ho nepozvali do Otázek Václava Moravce, v nichž se probíralo téma lichev a exekucí, které sám velmi usilovně řeší a na které došlo v druhé půli pořadu. Občas prý Nacher kvůli tomu „dostane po papuli“ a pak o problematice hovoří jiní. V závěru se Nacher rozhovořil i o nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové a vyjádřil se k právě probíhajícím protestům proti ní: „Určitě bych neprotestoval preventivně proti něčemu, co možná v budoucnu udělá,“ řekl.

ČT? Trapný. Ozval se poslanec, na kterého Václav Moravec „zapomněl“. Velmi ostře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Patrik Nacher se na úvod zmínil, že se ho dotklo jedno z vysílání Otázek Václava Moravce v České televizi, jelikož ohledně debaty týkající se dětských exekucí, které jeho hnutí řešilo, nikdo z ANO kromě bývalého ministra spravedlnosti Roberta Pelikána nebyl pozván. „Vůbec nerozumím tomu, jak ta Česká televize v tomhle funguje,“ rozčílil se ohledně výběru hostů Českou televizí Nacher.

„Je trapný, že z předkladatelů tam pozvou všechny ostatní a mě ne,“ dodává k Otázkám Václava Moravce Nacher a mluví o tom, že ho to stále „nepřešlo“ a „je to nefér“.

Patrik Nacher v rozhovoru hovořil o vysílání Otázek Václava Moravce na téma lichva a exekuce (odvysílané 28.4.2019). Hosty byli kromě bývalého ministra spravedlnosti Roberta Pelikána i poslanci Kateřina Valachová z ČSSD, Lukáš Kolářík z Pirátů a dále Daniel Hůle z Člověka v tísni.

Kvůli tomuhle tématu prý ve Sněmovně Nacher občas „dostane po papuli“ a pak o něm hovoří jiní.

„OVM o lichvě, insolvenci. To je fajn, ale to složení je skandální – za ČSSD a Piráty aktualni poslanci, za ANO bývalý ministr. Proč? Zneužívání zákona o spotřebitelském úvěru tím, ze úvěrová instituce půjčí na IČO, dětské exekuce v Praze jsem otevřel ja, ale to je OVM prostě fuk,“ vyjádřil se Nacher ke zmiňovaným OVM v dubnu tohoto roku na Twitteru.

„Mám pocit, že Rada České televize neřeší věci, na které směřují stížnosti od občanů. A pokud se někdo ostřeji vyjádří vůči České televizi či Českému rozhlasu, dostane hrozně za uši. Naopak když je někdo brání, dokonce i velmi agresivně, tak tomu ještě zaměstnanci či redaktoři televize tleskají a dále to šíří. Vidím v tom dvojí metr.“ popsal své pocity z fungování Rady České televize politik a ekonom Patrik Nacher, který ji prý věří „jak kdy“.

Pak došlo i na téma samotných dluhů: „Seniory jsme zařadili do skupiny zranitelnějších osob. Člověk pobírající důchod či invalidní důchod může být oddlužen během tří let, nikoliv během pěti let a nemusí plnit žádná procenta splaceného dluhu,“ říká o nových návrzích Patrik Nacher. Nacher dále uvádí, že dětské dluhy by neměly být navyšovány o výdaje na vymáhání, které často vysoce překračují samotnou dlužnou částku.

Samotný dluh by dětem zůstal, ale nebyl by navyšován, v Praze je prý v současnosti 186 dětských dlužníků.

„Primátor Hřib mě v některých věcech mile a v některých nemile překvapil. Pan primátor řeší věci jako ohňostroj, jaké vlajky budou vyvěšené na budově magistrátu či jakou znělkou nás svolává do sálu. Často si vybírá věci, které plní titulky a o kterých se píše. Čekal jsem od primátora větší odvahu. Na druhou stranu komunikuje pravidelně s opozicí a vyslechne nás. Dokáže ocenit i návrhy přicházející z opozice, pokud jsou rozumné.“ komentuje dosavadní působení pražského primátora Patrik Nacher s tím, že kontroverzním věcem se primátor, oproti své předchůdkyni Krnáčové, spíče vyhýbá.

A na závěr došlo i na dotaz Veselého, zda je Nacher spokojený s působením nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Prý má od ní očekávání, a nikoli obavy. „Určitě bych neprotestoval preventivně proti něčemu, co možná v budoucnu udělá,“ tvrdí Nacher s tím, že protesty by se měly vést vůči krokům, které již daní politici provedli, nikoliv vůči tomu, co někdo očekává.

A co se týká levnějších dat od mobilních operátorů, tak těch bychom se prý mohli dočkat již do konce roku a mohlo by tak i dojít na „přípravnou půdu“ pro operátora čtvrtého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…