Čapí hnízdo: Je to jasné? Přišla zpráva od Bradáčové

02.09.2019 9:48

Tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala vydal prohlášení ke kauze Čapí hnízdo, kde bylo podle deníku N zastaveno trestní stíhání předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Cimbala naznačil, že se celá věc může ještě protáhnout.

Čapí hnízdo: Je to jasné? Přišla zpráva od Bradáčové
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V kauze Čapí hnízdo jde o podezření z účelového čerpání dotace určené výhradně pro malé a středně velké podnikatele

Státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil trestní stíhání předsedy vlády Andreje Babiše a dalších obviněných osob v kauze firmy Čapí hnízdo. Jeho nadřízení, mezi které patří i pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, Šarochovo rozhodnutí ještě prověří. A prý může trvat dosti dlouho, než padne definitivní verdikt.

Anketa

Vážíte si Andreje Babiše? (Hlasování od 2.9.2019)

86%
14%
hlasovalo: 23477 lidí

S konečným rozhodnutím se v současné době seznamuje vedoucí státní zástupce Městského státního zastupitelství v Praze, který se bude mimo jiné zabývat otázkou, zda je tato změna zákonná a důvodná, respektive zda je zákonné a důvodné předložené rozhodnutí. S ohledem na rozsah spisového materiálu se v současné době nelze vyjádřit k časové dotaci, kterou si uvedené vyžádá. Do skončení tohoto navazujícího procesu a následného administrativního zpracování se k obsahu konečného rozhodnutí nebude Městské státní zastupitelství v Praze vyjadřovat, jak bylo mimo jiné již avizováno ve vyjádření Městského státního zastupitelství v Praze týkajícím se potvrzení lhůty pro vypracování rozhodnutí,“ napsal Cimbala.

Veřejnost prý dostane informace z médií až poté, co celý proces řádně doběhne v souladu s ustanoveními trestního řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …