Část populace je úplně hloupá, napsal boháč a majitel Seznamu. Pak to smazal. Pozdě! To je výprask. Rána přišla i z Hradu

23.05.2021 15:10

Majitel Seznamu Ivo Lukačovič vyrazil do útoku. Konstatoval, že spousta nepochopitelných jevů v Česku má vlastně jednoduché vysvětlení. „Nikoli bezvýznamná část společnosti je úplně hloupá,“ napsal Lukačovič. Svůj status ze sociální sítě Twitter sice brzy smazal, ale stejně vyvolal značný rozruch. Ozval se europoslanec Jan Zahradil (ODS) i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ani jeden Lukačoviče nešetřil.

Část populace je úplně hloupá, napsal boháč a majitel Seznamu. Pak to smazal. Pozdě! To je výprask. Rána přišla i z Hradu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

Ivo Lukačovič, majitel Seznamu, vyvolal velkou pozornost, když o nemalé části české společnosti řekl, že je hloupá. „Obrovské množství nepochopitelných jevů v ekonomice, politice či ve společnosti má jednoduché vysvětlení. Nikoli bezvýznamná část populace je úplně hloupá,“ napsal doslova Lukačovič.

Svůj status sice z Twitteru brzy smazal, ale sdělení ani tak některým lidem neuniklo.

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) konstatoval, že např. nedávno zesnulý nejbohatší Čech Petr Kellner by něco podobného nikdy nenapsal.

„Myslím, že třeba nebožtík Kellner, pan Komárek nebo pan Křetínský by nikdy necítili potřebu na sítě něco podobného napsat. Zato pan Lukačovič tak moc cítil potřebu sdělit, že NENÍ hloupý, až to z něj takhle vyvřelo. Taky výpověď,“ poznamenal Zahradil.

Ivo Lukačovič se stal terčem kritiky

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček byl podstatně ostřejší.

„A tak to dopadá, když se uzavřete ve své sociální bublině a začnete trpět spasitelským komplexem. Na lidi pak začnete pohlížet povýšeně, a místo nalézání cesty k pochopení je začnete nespravedlivě kárat,“ uvedl hradní mluvčí.

Ivo Lukačovič se stal terčem kritiky

Pan Pavel Dvořáček však Ovčáčkovi připomněl, že podobně kriticky se o českém národě vyjadřoval i prezident Miloš Zeman.

„O tom, že velkou část společnosti tvoří alkoholici, debilové, či jak jinak je onálepkoval, hovořil kdysi pan prezident. Je to on, kdo pohrdá lidmi. Pan Lukačovič se oproti němu vyjádřil slušně,“ poznamenal Dvořáček.

Poslanec Zeman se o českém národě vyjadřoval kriticky v lednu 1992 ještě jako poslanec.

„Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt,“ řekl Zeman na půdě Federálního shromáždění s tím, že cituje psychiatra Cyrila Höschla. 

Ivo Lukačovič se stal terčem kritiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…