Celní správa nemůže likvidovat zbylý alkohol. Nemá na to lidi

01.10.2012 19:07

I když opozice volá po tom, aby celní správa svážela a likvidovala od jednotlivých obchodníků lahve alkoholu, možné to prý není. Tvrdí to generální ředitel celní správy Pavel Novotný.

Celní správa nemůže likvidovat zbylý alkohol. Nemá na to lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výroba absinthu

„Není v silách celní správy ten alkohol od jednotlivých obchodníků svážet a likvidovat,“ odmítl Pavel Novotný v Impulsech Václava Moravce. Podle něj je na to málo lidí. A noví se nabírat jen tak nemohou.

„Najednou teď nabrat nějaké posily, to si úplně neumím představit a asi to není ani reálné,“ uvedl. „Nabírání“ jednoho celníka je totiž proces na tři měsíce, které ale celní správa právě teď nemá.

Jak se bude s metanolem dále nakládat? Podle Novotného je prý možností více. Například by se mohl dát k přepracování. „K přepálení a k výrobě například technického lihu,“ upřesnil. Jen tak vyhodit či vylít se totiž nemůže z ekologických důvodů.

V souvislosti s pančovaným alkoholem je v poslední době horkým tématem i pančování pohonných hmot. „Pančování pohonných hmot jako takové asi problém není,“ odmítl ale Novotný, že by se tento černý trh zvětšoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…