Černochová k Chemnitzu: Stačí málo a bouchne to. Ale Tomio plácá blbosti, na jeho úroveň ODS nejde

04.09.2018 6:51

První místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS a předsedkyně výboru pro obranu Jana Černochová vydala prohlášení k událostem v německém Chemnitzu. Podle jejích slov jsou události posledních dní velice znepokojivé. A to nejen proto, že k nepokojům dochází blízko našich hranic. "Vražda, která spustila protesty a násilné střety, je jen špičkou ledovce," míní.

Černochová k Chemnitzu: Stačí málo a bouchne to. Ale Tomio plácá blbosti, na jeho úroveň ODS nejde
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Podle jejích slov je celá situace příkladem toho, že se nedaří zvládnout důsledky migrační vlny nejen do Německa. "A ukazuje, že přístup evropských elit k této problematice, včetně představitelů Evropské komise prosazujících například nesmyslné zavedení kvót, byl a je v mnoha ohledech chybný. Migrační politika řady evropských států naprosto selhala. Důsledkem událostí a politických rozhodnutí z před několika let je štěpení společnosti, snížení bezpečnosti a nárůst popularity radikálních a populistických uskupení slibujících rychlá řešení. Ta ovšem, jak dobře víme, neexistují a vedou k jedinému – narušování právního státu a demokratických principů," zmínila Černochová.

Anketa

Který z posledních premiérů byl nejlepší?

4%
4%
3%
89%
hlasovalo: 11145 lidí

"Není možné ty, kteří protestují kvůli obavám o své bezpečí a kvůli nejistotě, co bude následovat, šmahem všechny označit za extremisty a xenofoby. Na druhou stranu není možné tolerovat zneužívání legitimního strachu obyčejných občanů různými politiky a skupinkami k rozdmýchávání nenávisti, braní spravedlnosti do vlastních rukou a nabourávání právního státu," dodala s tím, že pštrosí politika německé vlády je zcela chybná. 

"Pokud nebudeme pojmenovávat problémy a nabízet konkrétní řešení, bude dále docházet ke štěpení společnosti a pak bude stačit malá jiskra, aby zažehla oheň otevřené nenávisti tak, jako se to stalo mnohokrát v minulosti," uzavřela.

Na její slova pak zareagovala advokátka Klára Samková. "Nikdo jiný než 'populisté' na ten problém nepoukazoval, včetně celé ODS, která dělá pštrosa stejně jako německá vláda..." zmínila. 

"Ono je 'poukazovat' a 'poukazovat'... jestli Vám imponuje Tomio, který předčítá hysterické výkřiky z papíru a plácá hlouposti, tak ano, této laťce se opravdu vyrovnávat nikdo z ODS nechce a nebude!" zmínila následně v odpovědi Černochová. 

Celý příspěvek Jany Černochové:

Jana Černochová: Prohlášení k událostem v německém Chemnitzu

3. září 2018

Události, které se posledních několik dní odehrávají v německém Chemnitzu, jsou velice znepokojivé. Nejen proto, že k nepokojům dochází blízko našich hranic, ale především kvůli tomu, že vražda, která spustila protesty a násilné střety, je jen špičkou ledovce.

Je příkladem toho, že se nedaří zvládnout důsledky migrační vlny nejen do Německa, a ukazuje, že přístup evropských elit k této problematice, včetně představitelů Evropské komise prosazujících například nesmyslné zavedení kvót, byl a je v mnoha ohledech chybný. Migrační politika řady evropských států naprosto selhala. Důsledkem událostí a politických rozhodnutí z před několika let je štěpení společnosti, snížení bezpečnosti a nárůst popularity radikálních a populistických uskupení slibujících rychlá řešení. Ta ovšem, jak dobře víme, neexistují a vedou k jedinému – narušování právního státu a demokratických principů.

Není možné ty, kteří protestují kvůli obavám o své bezpečí a kvůli nejistotě, co bude následovat, šmahem všechny označit za extremisty a xenofoby. Na druhou stranu není možné tolerovat zneužívání legitimního strachu obyčejných občanů různými politiky a skupinkami k rozdmýchávání nenávisti, braní spravedlnosti do vlastních rukou a nabourávání právního státu.

Pštrosí politika, kterou praktikuje německá vláda při pojmenovávání problémů, které s sebou přinesla migrační vlna a sporná rozhodnutí v minulosti, je zcela chybná. Pokud nebudeme pojmenovávat problémy a nabízet konkrétní řešení, bude dále docházet ke štěpení společnosti a pak bude stačit malá jiskra, aby zažehla oheň otevřené nenávisti tak, jako se to stalo mnohokrát v minulosti.

Jana Černochová
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu ODS
předsedkyně výboru pro obranu PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…