Černochová se vysmála Hamáčkovi za příměr o válce: Jdeme do boje s vládou, co střílí do vzduchu

11.02.2021 19:12

Za ODS vystoupila před Poslaneckou sněmovnou poslankyně Jana Černochová. Mimochodem se velmi rozčílila na ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). „Nezkoušejte přehazovat vaši neschopnost a chyby na ostatní,“ uvedla Černochová.

Černochová se vysmála Hamáčkovi za příměr o válce: Jdeme do boje s vládou, co střílí do vzduchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Poslankyně Jana Černochová úvodem svého vystoupení reagovala na slova ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), že v případě neprodloužení nouzového stavu hrozí uzavření hranic okolními státy a Česko vejde do dějin jako země, která uprostřed války demobilizovala.

„Kdybych připustila, že jsme ve válce, což je podle mého skutečně velice přestřelené přirovnání a v této souvislosti nelze nevzpomenout nedávné srovnání, také velmi absurdní, paní ministryně Maláčové s druhou světovou válkou, tak tady můžu s čistým svědomím konstatovat, že skutečně ČSSD ty paralely vůbec nejdou. Pak bych tedy musela i připomenout, že naše vláda je ve svém chaosu a ve své neschopnosti asi pátou kolonou nepřítele. A možná o tom ani ještě neví,“ sdělila Černochová.

Česko podle ní vejde do dějin naopak tím, jak neschopnou vládu má. „Jak byla arogantní, jak zpronevěřila důvěru lidí a jaký chaos byla a je schopná vytvářet. Takže jsme země, kde generálové střílejí za války do vzduchu salvu zákazů a příkazů. Salvu vyhrožování a osočování jiných za své vlastní chyby, bez ohledu na vedlejší škody. Pane ministře Hamáčku, nezkoušejte přehazovat vaši neschopnost a chyby na ostatní,“ rozčílila se Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…