Černoušci nám zaplavují Evropu po tisících denně... Pardubický radní si ulevil na síti a už to schytává

25.07.2015 9:14

Pardubický radní za ČSSD Vladimír Ninger napsal na sociální síti Facebook vzkaz zdravotníkovi Aleši Bártovi, který se snaží v zapomenuté části Keni léčit africké pacienty. A vzkaz to rozhodně slušný nebyl... Informaci přinesla MF Dnes.

Černoušci nám zaplavují Evropu po tisících denně... Pardubický radní si ulevil na síti a už to schytává
Foto: repro Facebook, tan
Popisek: Vladimír Ninger

„Je jistě prima pomáhat černouškům, aby jich potom 5 000 denně přeplulo Středozemní moře a zaplavili Evropu pod vlivem idejí, které jsme jim tam zavlekli a kterými jsme jim zničili jejich do té doby šťastný život (misionáři počínaje a moderními zlatokopy konče). Dobro má konat každý, a to nejlépe doma. Raději pomoci starým a nemohoucím u nás doma,“ uvedl k Bártovi Ninger na oficiálním facebookovém profilu pardubického letního kina, které v minulých dnech promítalo dokument o tomto lékaři. Ten natočila Olga Špátová, pod názvem Daleko za sluncem. I když zakladatel letního kina Jan Motyčka příspěvek smazal, sám Bárta jej předtím sdílel na svůj profil.

Ninger, paradoxně sám lékař, si svým komentářem však zadělal na pořádnou kritiku. Zkritizoval ho i sám Bárta. „Z Vašeho textu trochu cítím myšlenku, že kdybychom v naší nemocnici Itibo v Keni nepomáhali místním lidem, nezmírňovali jejich utrpení a bolest při onemocněních, která jsou pro oblast rovníkové Afriky typická, tak by jich denně nepřiplouvalo 5 000 a nezaplavovalo Evropu,“ napsal s tím, že dle něj ani jeden člověk z Itiba, kde léčí, do Evropy nezavítal.

Právě po ostrých vyjádřeních na facebookové síti svá slova Ninger začal mírnit. „Asi zaznělo víc, než muselo,“ řekl s tím, že se jen snažil upozornit na problémy u nás v Česku, kde je rovněž hodně nemocných, starých lidí. 

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…