Češi si toho hulváta a xenofoba Zemana zvolí znovu, lituje slovenský pravicový deník

23.05.2016 10:08

Podle slovenského deníku Sme obhájí zřejmě prezident Miloš Zeman výkon v prezidentském úřadu. Již nyní podle něj bere prezidentování jako předvolební kampaň. Důležitého spojence prý získal v osobě hnutí šéfa ANO a ministra financí Andreje Babiše. Zemana deník Sme nazývá jako hulvátského a xenofobního.

Češi si toho hulváta a xenofoba Zemana zvolí znovu, lituje slovenský pravicový deník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Porazit Miloše Zemana by podle deníku mohl jen někdo, kdo by byl šikovným řečníkem, byl by známý a mladší než nynější hlava českého státu. Dodal také, že by případný vyzyvatel současné hlavy státu musel také být připraven snášet Zemanovy útoky.

Deník uvádí, že nynější prezident bude hrát po volbách plánovaných na podzim roku 2017 klíčovou roli při pověření sestavením vlády. „Nepostaví ho (prezidentského kandidáta) hnutí ANO, které má nejvyšší preference a těší se na sestavování vlády a sám Babiš na premiérský post. Bokem se drží i sociální demokracie, jejíž voliči jsou zčásti obdivovatelé Zemana, pro komunisty je současný prezident ideální kandidát. A další opoziční strany jsou slabé,“ uvedl list Sme.

„Již dnes je Zeman pro Česko bezpečnostním rizikem a co teprve v případném druhém funkčním období, kdy se nebude muset ohlížet už vůbec na nic – jen na vlastní ego a zájmy svých sponzorů?“ uzavřel deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…