Češi v Polsku. Co si koupili za výhodné ceny? Vše prozradili

06.08.2023 7:01 | Monitoring

Na nákupy do polských obchodů za dost dobré peníze. Manželé ze Severní Moravy z youtubového kanálu Život vesničana radí Čechům, kde nakupovat potraviny za příznivé ceny. Kupují tam výhodně máslo, maso i sýry.

Češi v Polsku. Co si koupili za výhodné ceny? Vše prozradili
Foto: Repro Facebook
Popisek: Polská Biedronka - mrazák s mletým masem

Na nákupy se český manželský pár vydal do obchodního řetězce Biedronka s logem berušky, působícího v Polsku, kam vyráží na levné zahraniční nákupy nemálo Čechů. Za větší nákup zaplatili v přepočtu asi 2600 korun. Ve videu představují ceny konkrétních potravin.

Biedronka je jeden z nejlevnějších polských řetězců. Například kilo vepřové plece se tam dá pořídit v akci za 10,99 zlotých za kilo, v přepočtu za 60 korun za kilo. Kuřecí prsa ve slevě za kilo za 17,99 zlotých, v českých korunách za 98 korun, což za takovou cenu v českých obchodech stěží pořídíte. Balení šesti nožiček párků vyšlo na 26 korun.

Také například pečivo vychází oproti cenám v obchodech v Česku za daleko příznivější ceny. „Vycházejí tam za podstatně méně než u nás v Lidlu,“ hlásí manželé k nákupům v polském příhraničí. „Koupili jsme taky chleba, který vychází v přepočtu na 20 korun a je chuťově výborný,“ dodávají.

Anketa

Je Česko světová špička v dopravě a obraně, jak tvrdí premiér Fiala?

2%
98%
hlasovalo: 24676 lidí
Strouhaná řepa 380 g vychází kolem 16 korun. Za dobrou cenu lze v Biedronce pořídit i kečup Madero, vychází zhruba na 25 korun. „Jeho složení je perfektní; hustý, vydatný, ne jak u nás, kdy člověk koupí za tyhle peníze vodu a nemá to žádnou pořádnou konzistenci,“ popisuje žena ve videu. Výhodně ji vyšlo i balení vařené čočky, za niž zaplatila 20 korun za 400 g. Pořídili zde také tortilly, 5 kusů v balení, za 20 korun.

„Vzala jsem si máslo, i když jenom 82%, je ho 200 g, za dobrou cenu kolem 27 korun. A sýry, ty také vycházejí podstatně lépe než u nás, na 10 korun za jeden, tak jsem si vzala dva každý po 100 gramech. Rajské protlaky jsou také za dobrou cenu, vycházejí na zhruba 15 korun, což je dobrá cena, v Lidlu vycházejí na 24 korun, takže jsem si vzala čtyři,“ reportuje. Příznivě vycházelo také plnotučné mléko kolem 20 korun.

Za příznivé ceny v Polsku může menší inflace, nižší meziroční růst spotřebitelských cen, větší ekonomika a nižší sazba daně z přidané hodnoty (DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …