Česká televize chce být skutečně nezávislá. Redaktoři dostali jednoznačný příkaz...

15.09.2017 7:46

Volby se blíží mílovými kroky a zaměstnanci veřejnoprávní ČT dostali jasný příkaz – nevyjadřovat se na sociálních sítích k domácí politice. A to ani na svých soukromých účtech, a ani v případě, že se jako zaměstnanci ČT neobjevují na obrazovkách. Aby nebyla poškozena dobrá pověst České televize.

Česká televize chce být skutečně nezávislá. Redaktoři dostali jednoznačný příkaz...
Foto: Autodrom Most
Popisek: Natáčení České televize na Autodromu Most

„Zaměstnanci České televize musí být v období před volbami do Poslanecké sněmovny obzvláště rozvážní v tom, jakým způsobem se projevují na sociálních sítích. I na svých osobních účtech. V čerstvě vydaných pravidlech předvolebního vysílání pracovníkům ČT vedení televize uložilo, aby se zdrželi komentářů k politické situaci. Regule platí i pro zaměstnance, kteří se nepodílejí na zpravodajství či publicistice. Mediální odborníci podobné předpisy kvitují,“ napsal server Lidovky.cz.

Proč Česká televize omezuje svobodu projevu u svých zaměstnanců? Aby nikdo v předvolebním období nemohl zpochybňovat nezávislost České televize. Vyjádření osobních názorů na sociálních sítích nesmí poškodit dobrou pověst České televize, píše dál server.

„Nesmějí ohrožovat nestrannost a důvěryhodnost České televize nebo poškozovat či ohrožovat její dobrou pověst, například vyjadřováním svých osobních názorů na politické záležitosti, kandidáty na poslance, politické strany, politická hnutí či jejich koalice,“ stojí v předpisu.

Celý článek naleznete zde.

Předseda Rady ČT Jan Bednář má za to, že přijmout a vynucovat podobná pravidla je v předvolebním čase správné. A to u všech zaměstnanců České televize, u kterých se lze dopátrat, že to jsou zaměstnanci ČT.

Obdobná pravidla přijal i veřejnoprávní Český rozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…