České oběti útoku v Londýně? Ministerstvo je zatím nemůže vyloučit

04.06.2017 9:32

České ministerstvo zahraničí nemůže zcela vyloučit, že by mezi zraněnými nebo oběťmi po útocích v Londýně byli nějací Češi. Identifikace obětí může trvat hodiny.

České oběti útoku v Londýně? Ministerstvo je zatím nemůže vyloučit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

ČTK to sdělila mluvčí ministerstva Irena Valentová. Ambasáda je podle ní v kontaktu s metropolitní policií. Identifikace může trvat několik hodin nebo také dnů, dodala.

Při útocích v centru Londýna v sobotu večer zahynulo šest lidí, v pěti nemocnicích v Londýně bylo hospitalizováno 48 lidí. Řadu dalších lidí s drobnými zraněními ošetřili zdravotníci na místě. Elysejský palác podle agentury Reuters oznámil, že mezi zraněnými jsou nejméně dva Francouzi.

Útok se odehrál na mostě přes řeku Temži a v několik set metrů vzdálené čtvrti Borough Market. Na Londýnském mostě nejdřív vjela bílá dodávka vysokou rychlostí na chodník a srazila několik pěších.

Útočníci pak pokračovali v jízdě až k tržišti Borough Market, které je plné restaurací a barů. Tam teroristé vystoupili a napadali lidi noži s dlouhou čepelí. Policie zabila všechny tři útočníky z automobilu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…