České zájmy v EU. U Moravce se setkají dva kandidáti na eurokomisaře

25.05.2014 6:57

Volby do Evropského parlamentu v Česku skončily. Kdo se stane příštím českým eurokomisařem? A jaké zájmy by měla Česká republika sledovat v příštím volebním období? O tom budou diskutovat dva vážní kandidáti na post člena Evropské komise Pavel Mertlík a Pavel Telička. Řeč bude i o korupci a efektivitě hospodaření českého státu.

České zájmy v EU. U Moravce se setkají dva kandidáti na eurokomisaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize proti sobě zasednou dva kandidáti na příštího českého eurokomisaře ekonom Pavel Mertlík a Pavel Telička (ANO). Za prvním stojí nejsilnější vládní strana ČSSD a za Pavla Teličku prosazuje ANO, jehož kandidátku v eurovolbách Telička vedl. Jak se dívají na možné prohlubování další ekonomické integrace? A co české zájmy v rámci EU? Ví vůbec čeští politici, čeho by chtěli dosáhnout? Co je tedy českým národním zájmem? Oba kandidáti budou odpovídat na tyto i další otázky. Stranou jejich pozornosti nezůstane ani kondice evropské ekonomiky.

Korupce a efektivní hospodaření státu

Hosty další části pořadu bude poslanec Stanislav Polčák (STAN) a náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová. Debatovat budou především o tvorbě a prosazování protikorupčních zákonů. Marvanová se důrazně staví např. proti tzv. svěřeneckým fondům, které bude možné zřídit a spravovat díky novému občanskému zákoníku. Marvanová se ale spolu s dalšími odborníky domnívá, že by tyto fondy mohly sloužit i k ukrývání výnosů z trestné činnosti.

Posledním hostem bude náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, který prozradí, jak to vypadá s audity na ministerstvech. Hospodaří se s našimi penězi efektivně?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…