Český rozhlas koupil bílé víno za téměř 400 tisíc korun

04.11.2019 12:15

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Hospodaření Českého rozhlasu se věnujeme již delší dobu. Podle smluv, které má naše redakce k dispozici, je jasné, že Český rozhlas s oblibou nakupuje různé reklamní či dárkové předměty. Jedná se například o kalendáře, penály, propisky, balzámy na rty nebo bublifuky. Nyní veřejnoprávní kolos pořídil bíle víno v hodnotě 399.784 včetně DPH.

Český rozhlas koupil bílé víno za téměř 400 tisíc korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral

Smlouva se společností CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice byla uzavřena 18. Října 2019. Český rozhlas si objednal 2 500 kusů lahví bílého vína s etiketou a 800 kusů krabic na lahve s vínem. Místem odevzdání je sídlo Českého rozhlasu na Vinohradské ulici v Praze a vinná zásilka musí být doručena nejpozději do 15. listopadu.

„Předmětem této smlouvy je povinnost prodávajícího odevzdat kupujícímu věci, které jsou předmětem koupě, a to 2.500 ks lahví bílého vína s etiketou a 800 ks krabic na lahve s vínem, dle specifikace uvedené v příloze této smlouvy (dále také jako „zboží“), a umožnit kupujícímu nabýt vlastnické právo ke zboží na straně jedné a povinnost kupujícího zboží převzít a zaplatit prodávajícímu kupní cenu na straně druhé; to vše dle podmínek stanovených touto smlouvou,“ stojí ve smlouvě.

Ta má také přílohu, ve které by měla být specifikace zboží a cena, bohužel je ale vše ze strany Rozhlasu odmazané a dozvíme se pouze, že se jedná o víno bílé s etiketou v krabici s logem Českého rozhlasu a, že: „celková cena zboží je dána nabídkou prodávajícího a činí 330.400,-Kč bez DPH. Cena s DPH v zákonné výši činí 399.784,-Kč.“

Český rozhlas s valtickými vinnými sklepy spolupracuje již delší dobu. Vzájemná smlouva byla uzavřena již v polovině loňského roku. Šlo o barterovou smlouvu, kdy Rozhlas odvysílal reklamu na vinné sklepy ve Valticích a dostal za to lahve s vínem v hodnotě 210 tisíc korun. Další, teď již placená spolupráce, byla uzavřena začátkem prosince minulého roku, kdy si Rozhlas odebral 850 lahví vína v hodnotě 123.420 korun. 

ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…