Chlapci příliš chvátali, rýpal Sobotka v Krausově show. Pak došlo i na prezidenta

01.11.2013 23:02

Bohuslav Sobotka je v posledním týdnu neobyčejně mediálně viditelný. Boj o sociální demokracii nutí jejího předsedu neustále vystupovat na tiskových konferencích i demonstracích, které organizují jeho podporovatelé. Jeho vystoupení v zábavním pořadu TV Prima Family Show Jana Krause se však i v jeho současné aktivitě vymykalo.

Chlapci příliš chvátali, rýpal Sobotka v Krausově show. Pak došlo i na prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Oni z toho chtěli udělat takové zemanovce dva,“ objasnil Krausovi současné spory v ČSSD. Podle něj se však tento převrat nepovedl, protože jej zpackali, ačkoliv jej měli rozehraný velmi dobře. „Chlapci chvátali příliš, ale málem se jim to povedlo,“ poznamenal do smíchu diváků. „Mlaskali, a přitom ještě neměli příbor,“ oglosoval to rozesmátý Kraus.

Sobotka pak následující dění označil jako „malá sametová revoluce v ČSSD“. V ní podle něj jde o obrodu strany a otevření novým myšlenkám.

Anketa

Kdo vás ze členů ČSSD nejvíc zklamal?

hlasovalo: 13723 lidí
Pak si vzal opět slovo Kraus. „Dočet jsem se, že to pečete s Kalouskovejma havlistama,“ ocitoval z názorů jeho protivníků. „Já myslím, že to říkaj jen proto, že Kalousek tam má Schwarzenberga, a ten je havlista,“ objasnil. „Říkají o vás taky, že nemáte koule,“ pokračoval Kraus, čímž opět velmi pobavil své publikum. Smích následoval i po Sobotkově rozpačitém ujištění: „Mám."

„A kolegové, pokud si to myslí, tak se spletli,“ vzkázal svým oponentům.

Po anatomické vložce promluvil vážněji a uvedl, že ČSSD podle něj musí mít předsedu a místopředsedy, kteří jej budou respektovat. „A toho musíme po tom jednání desátého listopadu dosáhnout,“ vyzval.

Publikum pak opět dostal do varu poznámkou: „Teď se budu muset s prezidentem sejít, a po tomhle to bude určitě zajímavá schůzka.“ Kraus utrousil: „Rád bych tam byl s váma,“ a pak rýpal, že prezident je teď klidnější, protože mu do kolena píchají sedativa.

Když se pak na Sobotku obrátil s dotazem, co teď dělá, začal mu vykládat, že to původně vypadalo, že by teď mohl mít více času na rodinu. „Ale já teď jezdím po těch demonstracích a mluvím s lidmi a cítím jejich podporu,“ prozradil pak. K tématu pak ještě poznamenal, že přežil svou popravu a je nyní politické zombie.

Pak okouzloval diváky vyprávěním o svých stranických konkurentech. „Já jsem ty kluky z Brna přivedl, takže si za to můžu tak trochu sám,“ uvedl ke své stranické situaci. Říkal si prý, že jsou to talentovaní lidé ve slušném věku. Krause zajímalo, zda se tento „slušný věk“ týká i prezidenta a Sobotka se začal smát. A tím jeho exkurze do showbyznysu skončila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…