Chlípný migrant lovil „bobříky“. Ten čtrnáctý se mu ale stal osudným

25.05.2017 9:04

Soud ve Vídni včera poslal na dva roky nepodmíněně do vězení afghánského migranta, který několik měsíců obtěžoval ženy a dívky. Celkem ho vyšetřovatelé usvědčili z ohmatávání čtrnácti žen.

Chlípný migrant lovil „bobříky“. Ten čtrnáctý se mu ale stal osudným
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Migranté se navzájem učí francouzsky

Podle obžaloby se měl pětadvacetiletý afghánský žadatel o azyl mezi desátým listopadem 2016 a dvanáctým únorem letošního roku v okolí Reumannplatz dopustit sexuálního obtěžování hned čtrnácti žen. Obvykle na své oběti ve věku mezi osmnácti a šestatřiceti lety útočil zezadu a snažil se jim za každou cenu dostat „pod kalhotky“. V pěti případech se mu jeho záměr zdařil, ale v dalších devíti případech se statečné ženy chlípníkovi ubránily.

„Musel mě řídit ďábel. Chtěl bych vás poprosit o odpuštění. Dobře vím, že jsem vinen,“ uvedl překvapivě lítostivý násilník. Jak jedna z obětí jeho zvrhlých choutek vypověděla, Afghánec ji objal zezadu kolem pasu a snažil se ji osahávat na intimních místech. „Zachránil mě pouze můj hlasitý křik, který uslyšeli kolemjdoucí, a pachatel mě poté pustil a utekl pryč,“ vyprávěla nejmenovaná oběť před soudem s tím, že do dnešních dnů trpí záchvaty paniky a zejména v noci se bojí vycházet.

Srdnatě se bránily i další ženy. Jedna z nich vilného afghánského žadatele o azyl zahnala pomocí pepřového spreje, zatímco další jej bez rozpaků nakopla do oblasti břicha. Díky jejich výpovědím a záběrům bezpečnostních kamer se vyšetřovatelé pustili po Afgháncově stopě a konečně 20. února letošního roku se jej podařilo dopadnout. „Chci, abyste mi pomohli se stát lepším člověkem,“ žadonil Afghánec, který do Rakouska dle svých slov utekl před Tálibánem.

Muž také poukazoval na fakt, že se před šesti měsíci zasnoubil. Jeho budoucí žena však prozatím žije v Pákistánu. Za opakované sexuální obtěžování žen a dívek mohl obviněný dostat až pět let. Vzhledem k projevené lítosti se nicméně soud usnesl, že v jeho případě budou dostačující dva roky. „Dva roky jsou dostatečným trestem. Navíc afghánský žadatel o azyl v minulost nebyl trestán. I tak je ale nutné vyslat signál, že podobné chování nebudeme tolerovat,“ uvedla soudkyně Sonja Höpler-Salat.

Rozsudek je v každém případě zatím nepravomocný a obě strany si nechávají čas na případné odvolání. Ihned po vynesení rozsudku ovšem pětadvacetiletý afghánský migrant udělený trest přijal. „Přijímám vaše rozhodnutí,“ cituje rakouský internetový server Nachrichten jeho závěrečná slova.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…