Chodit do práce není ostuda. Autorádio se nezapíná šroubovákem. Úřad práce není banka... Na koho tato hesla míří? Hádejte

06.09.2018 14:02

Hnutí občanů Ostravak kandidující v nadcházejících komunálních volbách v moravskoslezské metropoli Ostravě přineslo jednoduché a jasné billboardy. Sdílelo je na sociální síti.

Chodit do práce není ostuda. Autorádio se nezapíná šroubovákem. Úřad práce není banka... Na koho tato hesla míří? Hádejte
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

„Vyvěsili jsme billboardy se sedmnácti jednoduchými slogany. Abyste nemuseli jezdit po městě a složitě je hledat, ‚pověsili' jsme je všechny tady. Nejsou na nich tváře ani sliby, ale zásady chování, které považujeme za úplně normální pro každého slušného obyvatele nejen našeho města. Jsme zvyklí říkat to, co si myslíme a nazývat věci pravými jmény. Mnozí to dneska neumí nebo se bojí. A snadno se pak stává, že jiní toho zneužívají," poznamenává hnutí k billboardům.

Anketa

Věříte Andreji Babišovi, když říká, že nepřipustí příchod ani jednoho nelegálního migranta do ČR?

57%
hlasovalo: 15255 lidí

„Myslíme si, že připomenout si zásady slušného chování není na škodu. Na škodu také určitě není zasadit se o to, aby ti, kteří se jimi řídit nechtějí, byli slušně, ale důrazně nuceni se jim přizpůsobit. I to je jeden z důvodů, proč kandidujeme v říjnových volbách," dodává dále. 

Na billboardech pak najdete vskutku jasná hesla: „Za jízdu tramvají se platí", „Odpadky se hází do popelnice", „Na návštěvu se nechodí s páčidlem", „Noční klid je noční klid!" a mnohé další. 

Celý příspěvek:

Vyvěsili jsme billboardy se sedmnácti jednoduchými slogany. Abyste nemuseli jezdit po městě a složitě je hledat, „pověsili“ jsme je všechny tady.
Nejsou na nich tváře ani sliby, ale zásady chování, které považujeme za úplně normální pro každého slušného obyvatele nejen našeho města. Jsme zvyklí říkat to, co si myslíme a nazývat věci pravými jmény. Mnozí to dneska neumí nebo se bojí. A snadno se pak stává, že jiní toho zneužívají.
Myslíme si, že připomenout si zásady slušného chování není na škodu. Na škodu také určitě není zasadit se o to, aby ti, kteří se jimi řídit nechtějí, byli slušně, ale důrazně nuceni se jim přizpůsobit. I to je jeden z důvodů, proč kandidujeme v říjnových volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…