Chovanec brání svůj titul: Podle vedení ZČU jsem vystudoval v souladu s předpisy

10.01.2014 14:12

Místopředseda ČSSD Milan Chovanec se v pátek vyjádřil ke spekulacím, které se objevují v souvislosti s jeho rozhodnutím neužívat při výkonu veřejných funkcí titul bakalář, který získal na Právnické fakultě Západočeské univerzity. Prezident Miloš Zeman během páteční tiskové konference poukázal, že jeden z adeptů na ministry má pochybně získaný titul z plzeňských práv.

Chovanec brání svůj titul: Podle vedení ZČU jsem vystudoval v souladu s předpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

Podle Chovance se jedná o starou záležitost: „Předesílám, že jde o záležitost několik let starou, která bylo opakovaně publikována a je dostatečně veřejně známa. Od té doby jsem opakovaně a vždy úspěšně prošel testem voličské důvěry.“

Ke studiu se Chovanec dostal v rámci kurzu celoživotního vzdělávání v letech 2007 až 2008. „Vedení školy následně rozhodlo, že všichni úspěšní absolventi mohou pokračovat v řádném studiu s tím, že budou zařazeni do 3. ročníku bakalářského studia Veřejná správa na Právnické fakultě ZČU. O rok později jsem toto studium ukončil obhajobou bakalářské práce,“ vysvětlil Chovanec.

Bakalářský titul nebudu užívat po dobu výkonu veřejných funkcí

Místopředseda ČSSD poukázal, že okolnosti jeho studia byly opakovaně prověřeny. Současné vedení pak konstatovalo, že studium absolvoval v souladu s předpisy.

„Přesto jsem se rozhodl na obecné pochybnosti o tom, zdali kurs celoživotního vzdělávání je relevantní náhradou za dva roky studia, reagovat tak, že bakalářský titul nebudu užívat po dobu výkonu veřejných funkcí,“ uzavřel Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…