Chyb bylo na úvod vlády mnoho. Asi se máme na co těšit, obává se John

29.01.2014 15:59

Bývalý předseda Věcí veřejných Radek John sledoval jmenování vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) a prý nevychází z údivu. Překvapily ho chyby, kterých se nový premiér dopustil v dopise s návrhy na jmenování ministrů.

Chyb bylo na úvod vlády mnoho. Asi se máme na co těšit, obává se John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

John na svém profilu na ParlamentníchListech.cz připomněl, že Zeman má břitký humor a rád jej využívá i během „sebeformálnějších“ situací. „Ale pro tentokrát mi výčet formálních a snad i pravopisných chyb v dopise s návrhy na jmenování ministrů přišel docela vtipný a ministři v čele se Sobotkou se museli červenat jako rajče,“ míní bývalý šéf VV.

Chyb v úvodu bylo mnoho. Asi se máme na co těšit…

Podle Johna byla zábavná zejména záměna ministra životního prostředí Brabce za Brabence anebo jméno Martin Jurečka místo Mariana Jurečky. „Milý pane premiére, šest chyb v jednom dopise je docela dost a ne zcela svědčí o profesionalitě,“ vyčetl prezident Sobotkovi.

„Chyb v úvodu bylo tedy mnoho, otázkou zůstává, kolik jich bude v průběhu, resp. na konci funkčního období. Asi se máme na co těšit…“ myslí si Radek John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…