Cítí i teď někdo environmentální úzkost? Ondřej Neff přemýšlí nad koronavirem

28.03.2020 14:15

Spisovatel a publicista Ondřej Neff se zamyslel nad tím, jak dlouho asi ještě vydrží celá země žít v karanténě. A nakonec položil jednu provokativní otázku.

Cítí i teď někdo environmentální úzkost? Ondřej Neff přemýšlí nad koronavirem
Foto: hns
Popisek: Ondřej Neff

Momentálně se naše země přibližně půl měsíce nalézá v karanténě, pohyb osob je velmi omezen, ale turisty prý v Praze ještě sem tam potkáte. Většinou jde o Rusy. Potkal je prý publicista Ondřej Neff, když obhlížel situaci v hlavním městě.

Všiml si mimo jiné také toho, že počty zemřelých, které by skolila nemoc COVID-19, nenarůstají a nepotřebujeme vyčlenit celý fotbalový stadion, na kterém budou dočasně shromážděni zemřelí. My o těchto temných stránkách koronavirové pandemie jen čteme. Čteme, že se to děje v Itálii nebo ve Španělsku. Neff na serveru Neviditelný pes podotkl, že v časech uzavření hranic pro nás najednou Itálie či Španělsko představují vzdálené země.

Premiér Andrej Babiš (ANO) už oznámil, že navrhne prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dní. A Neffa napadlo, co to s lidmi udělá, pokud bude nouzový stav opravdu prodloužen. Vydržíme chodit ven naprosto minimálně? Jen do práce, na nákup a domů, jak nás nabádají premiér Babiš a ministr vnitra Jan Hamáček.  

Zatím je co jíst a máme – asi ale už zdaleka ne každý – z čeho to zaplatit. Elektrika svítí. Autobusy jezdí. I ta voda v řece teče. Ptám se ale, jak se na to budeme dívat, až se potáhne ten další třicetidenní termín. Otázka zcela na závěr: zvedne ruku někdo, kdo ještě pociťuje environmentální úzkost?“ zeptal se Neff nakonec.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…