Clinton v Praze. Češi ho vítali, zato Američané zuří: Proč nejsi ve vězení!

12.03.2024 21:32 | Monitoring

Bill Clinton v Praze v jazzovém klubu vzpomínal na Václava Havla. Lidé na sociální síti X oproti tomu zavzpomínali na kauzu Epsteinova ostrova, do které bylo Clintonovo jméno též zapojeno. „Proč nejsi ve vězení?“ pohoršovali se převážně Američané na sociální síti X. Češi Clintona vítali s radostí.

Clinton v Praze. Češi ho vítali, zato Američané zuří: Proč nejsi ve vězení!
Foto: Repro: X
Popisek: Bývalý americký prezident Bill Clinton na návštěvě pražského jazzového klubu

Bývalý americký prezident Bill Clinton dorazil do České republiky v sobotu večer. Na pozvání prezidenta Petra Pavla byl dnes řečníkem 11. ročníku prestižní konference Naše bezpečnost není samozřejmost, jež se konala na Pražském hradě.

Naposledy Clinton Prahu navštívil v prosince 2011, kdy se zúčastnil pohřbu prvního prezidenta České republiky Václava Havla.

„Jsem nadšen, že jsem zpátky v Praze!“ napsal bývalý americký prezident na sociální síti X. „Jako prezident jsem měl tu čest spolupracovat s prezidentem Václavem Havlem a navštívit jazzový klub Reduta – jedno z center sametové revoluce v dnešní České republice. Včera večer mě prezident Petr Pavel pozval zpět do Reduty – na místo, které pro mě bude navždy symbolizovat zemi, kterou jsem obdivoval a které si vážím.“

K příspěvku Clinton připojil minutový sestřih z jeho návštěvy jazz klubu nyní i před lety, kdy si dokonce v klubu i sám zahrál.

„Postavení vaší země je pořád ve světě velmi vysoké a máte obrovskou důvěryhodnost,“ řekl prezidentu Pavlovi. „A to, že jste se postavili za naše přátele na Ukrajině, pro mě znamená víc, než si vůbec dokážete představit.“

Jazzový klub pro Clintona bude vždy symbolizovat muže, kterého měl rád – Václava Havla – a zemi, kterou začal obdivovat. „Jsem velice vděčný za to, že tu mohu být. Navíc hudba je dobrá a saxofonista je stále stokrát lepší než já,“ rozloučil se Clinton za potlesku lidí v klubu.

Reakce lidí v komentářích už tak sentimentální nebyly.

„Měl bys být ve vězení,“ připomínali mu uživatelé X převážně za jeho zapojení do kauzy spojené s americkým obchodníkem a sexuálním delikventem Jeffreym Epsteinem.

Clinton patřil mezi Epsteinovi známé, stejně tak i například princ Andrew nebo režisér Woody Allen.

„Foukal jsi do saxofonu na Epsteinově ostrově?“ optal se Clintona další uživatel sítě.

„Kam chodíte za sexem s dětmi, když je Epstein pryč?“ dotázal se jiný uživatel. 

Během vyšetřování kauzy Epstein bylo zjištěno, že Epstein platil za eskort dívek do své vily, přičemž některé z nich byly nezletilé. „Schovejte své děti!“ upozorňovali lidé na X. „Kdykoli teď vidím vaše jméno, vybaví se mi znásilnění dětí.“

„Vítejte zpátky!“ a „Bylo ctí vás zde opět mít,“ vzkazovali Clintonovi Češi.

„Vždycky tu budete vítán, pane prezidente,“ napsal jiný uživatel X a k příspěvku přidal americkou a českou vlajku spojenou srdíčkem.

Uživatel X Franta Pařízek Clintonovi mimo jiné poděkoval i za to, že se setkal s Petrem Pavlem a nikoliv s neúspěšným kandidátem na prezidenta – s Andrejem Babišem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…