Co ČT z návštěvy první dámy v Kyjevě neukázala. Deficit v oblasti myšlenek, poznamenala Bobošíková

09.10.2023 19:23 | Monitoring

První dáma Eva Pavlová navštívila začátkem září hlavní město Ukrajiny Kyjev, kde se účastnila summitu prvních dam a pánů, který pořádala manželka ukrajinského prezidenta Olena Zelenská. Nyní bylo zveřejněno video, podle kterého nedokázala Pavlová odpovědět na položenou otázku a podle Jany Bobošíkové to zavánělo ostudou pro Českou republiku.

Co ČT z návštěvy první dámy v Kyjevě neukázala. Deficit v oblasti myšlenek, poznamenala Bobošíková
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Jana Bobošíková

Bobošíková si posvítila na zářijovou cestu první dámy Evy Pavlové do Kyjeva. „Víte, kdo její cestu platil? O tom na Hradě nemají vůbec jasno. Ředitel legislativního a právního odboru Václav Pelikán tvrdí, že Kancelář prezidenta republiky cestu nehradila a že výdaje si Eva Pavlová hradila sama,“ říká ve své reportáži Bobošíková.

Podle prezidenta se Eva Pavlová připravovala na summit prvních dam a pánů v Kyjevě velmi zodpovědně. Tématem přitom bylo duševní zdraví. „Myslím si, že je důležité, aby lidé v dnešní době pečovali o své zdraví, o svoji duševní pohodu. Co se týká mé rodiny, snažíme se dělat nějakou sportovní aktivitu, jezdíme na kole, snažíme se najít čas na své vlastní aktivity. Svým způsobem relaxujeme a očišťujeme svoji duši,“ uvedla první dáma v propagačním klipu ze summitu.

„To, jak o cestě Evy Pavlové informovala veřejnoprávní televize, je velmi rozdílné od toho, jak se Pavlová s očištěnou duší v Kyjevě skutečně projevila,“ uvedla Bobošíková a pustila krátkou reportáž ČT o cestě Pavlové do Kyjeva, kde na summitu zaujala čestné místo vedle choti ukrajinského prezidenta Oleny Zelenské.

„Co nám ale ČT neukázala, bylo vystoupení první dámy v panelové diskusi na téma válka a zdraví. Zde měla Pavlová odpovědět na své zkušenosti s mentální odolností Ukrajinců a prozradit, jaké programy pro ně v Čechách máme,“ pokračuje Bobošíková s tím, že na tuto otázku Pavlová nedokázala několik desítek sekund zareagovat a odpověď marně hledala ve svých připravených papírech.

„Úzkosti spojené s válkou se samozřejmě dotýkaly i českých dětí, právě proto, že se setkávaly s ukrajinskými studenty, právě proto, že byly jejich spolužáky,“ uvedla poté Pavlová, která tak vůbec neodpověděla na položenou otázku.

„Máte pocit, že tato odpověď byla o mentální odolnosti Ukrajinců?“ ptá se ironicky Bobošíková. A dodává, že první část projevu Evy Pavlové nebyla tlumočena, což je možná pro prestiž České republiky jedině dobře. „Česká veřejnoprávní média toto neukázala, místo toho první dámě řada novinářů pochlebuje, jak jí to sluší a jak je aktivní. Aktivitu věnovanou duševnímu zdraví jsme právě viděli. Co myslíte, dorovnají vzdechy o kráse prvního páru jistý deficit v oblasti myšlenek?“ dodává Bobošíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ČT, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKardio , 09.10.2023 23:12:59
Manipulativni je celé vysílání ČT. Ale ještě horší je to, co zamlčuje a nevysílá.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…