Co dostal Tluchoř? ptali se prý Nečase senátoři ODS

14.11.2012 12:48

Server Česká pozice přinesl informace z uzavřeného jednání senátorů ODS s premiérem Petrem Nečasem. Senátoři se předsedy ODS ptali i na to, co slíbil skupině „rebelů“ za to, že nakonec umožnila schválení daňového balíčku. Premiér tuto otázku nechal bez odpovědi a řadu spolustraníků tím rozčílil.

Co dostal Tluchoř? ptali se prý Nečase senátoři ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní balíček reforem byl přijat sněmovnou

V úterý odpoledne se premiér Nečas sešel se senátory ODS a podle informací serveru Česká pozice na jednání zazněly tři informace. Jednak senátory informoval, že v pátek začnou jednání o úpravách koaliční smlouvy, a to včetně personálních výměn ve vládě. Kromě toho prý premiér skládá nový tým ekonomických poradců.

Nejzajímavější však byla informace, že poslanci Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa, kteří minulý týden po dlouhodobé kritice stranického vedení raději opustili Poslaneckou sněmovnu, nejspíš budou nějakým způsobem „odměněni“.

Senátor Jiří Oberfalzer se premiéra přímo zeptal, zda „rebelové“ dostali za své zmoudření nějakou odměnu, a premiér se odpovědi vyhnul. Následně Oberfalzer uvedl, že by pro členskou základnu bylo velmi špatnou informací, pokud by byli odměňováni ti politici, kteří „zlobili“. Senátoři se podle serveru rozcházeli s očekáváním, že se s trojicí nepřizpůsobivých poslanců během několika měsíců setkají v zajímavých státních funkcích.

Ohledně personálních změn ve vládě se premiér nechtěl vyjadřovat, v kuloárech se však spekulovalo, že by si vládní strany měly vyměnit některá křesla. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…