Co rozžhavilo Jakuba Jandu: Zde je FOTO+VIDEO

29.10.2018 13:11

Ředitel think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda se rozohnil nad výstupem „vyhořelých bolševiků“ v prostorách památníku na Vítkově. Nenechal nit suchou na předsedovi Českého svazu bojovníků za svobodu (ČBS) Jindřichu Vodičkovi ani na druhém českém prezidentovi Václavu Klausovi. Raději se podívejte sami, co všechno měl Janda na srdci.

Co rozžhavilo Jakuba Jandu: Zde je FOTO+VIDEO
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

Náš moderní stát slaví sté narozeniny. Tento významný den si připomínali Češi, Moravané a Slezané po celé zemi. V prostorách památníku na Vítkově promluvil i předseda Českého svazu bojovníků za svobodu (ČSBS), který si z mnoha míst vyslechl kritiku za to, že předal ocenění komunistickému poslanci Zdeňku Ondráčkovi. Ondráček stál v roce 1989 na straně komunistické moci a nezdráhal se použít obušek proti lidem toužícím po svobodě.

Anketa

Jste hrdí na Českou republiku?

85%
15%
hlasovalo: 7244 lidí

Ani Vodička se však nedržel zpátky a ve svém dnešním projevu odsoudil ty občany, kteří 21. srpna pískali na předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Připomínali mu tehdy, že sice dnes odsuzuje sovětskou okupaci, ale za komunistické normalizace jako loajální člen komunistické strany okupaci schvaloval.

„Doba se mění, hrubneme, stáváme se zlí a nemilosrdní, což je velká chyba, a bezesporu zde hrají velký vliv média a jejich zájmy. Piety, ony tiché vzpomínky, se stávají akty pískotu a řevu davu nerespektujícího výsledky demokratických voleb a šlapajících po věncích obětí invaze vojsk Varšavské smlouvy 21. srpna,“ nebral si servítky Vodička.

Po něm se k řečnickému pultíku postavil druhý český prezident Václav Klaus, který sepsul Evropskou unii. „Dnes jsme účastníky nahrazování plodné a produktivní spolupráce členských států při procesu unifikace Evropy. Znovu se po nás pod nejrůznějšími záminkami chce, abychom se vzdávali rozhodování na základě velmi problematické hypotézy, že nám bude lépe, než když nám bude rozhodovat historické zátěže zbavená nadnárodní byrokracie. V dnešní atmosféře Evropy se stejně jako před sto lety musíme zamýšlet nad významem a smyslem našeho státu. I nyní se musíme o náš stát a blaho našich občanů strachovat,“ pravil Klaus.

Současně připomněl, že „zahraniční akce prezidenta T. G. Masaryka měla obrovský význam, ale těžko by mohla uspět, kdyby se neopírala o vůli národa doma. Na vůli národa je podle Klause třeba brát zřetel.

Analytik think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda byl z toho, co pánové v prostorách památníku předvedli, zděšen, „Končíte,“ oznámil nekompromisně na sociální síti Facebook.

„Projev komunistického udavače VB soudruha Vodičky, který nedávno vyznamenal rudou mlátičku. Kecy o zlé EU. Projev roztleskávače Putina Klause (ten, jak říká, že Rusko není hrozba, a EU je), který většinu projevu strávil nadáváním na EU, jsme prý ‚provincie EU‘. Nemáme prý ‚přehnaně adorovat TGM‘. V první řadě Okamura, jeho pravá ruka R. Fiala, jejich přítel Václav Protiproud Klaus mladší, dále poslanec KSČ Kohlíček (který slouží jako hlavní kontakt Ruska v KSČ). Vedle nich čestná stráž, v sále hrdinové naší historie,“ shrnul své poznatky Janda.

Je mu smutno z toho, že za republiku dnes často mluví vyhořelí bolševici. Doufá, že tomu brzy bude jinak.

Celý záznam je možné vidět na webu České televize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…