Co si to dovolujete? naštval se Petr Nečas, když se ptali na jeho byt

10.07.2019 11:45

„Co si to dovolujete?! Jsem soukromá osoba.“ Expremiér Petr Nečas se rozčílil na novináře. MF Dnes zmínila ve spojitosti s Nečasem i Zdeňka Bakalu.

Co si to dovolujete? naštval se Petr Nečas, když se ptali na jeho byt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová s manželem

List pátral po tom, kde expremiér Petr Nečas vzal peníze na byt s terasou, který si pořídil u pražského Zličína. Deník má prý k dispozici smlouvu, která dokazuje, že za byt o velikosti takřka 100 metrů čtverečních s terasou větší než 37 metrů čtverečních zaplatil 7,2 milionu korun, přičemž, 1,6 milionu korun zaplatil z vlastních prostředků a vše ostatní pokryla hypotéka.

Anketa

Má se ZRUŠIT přímá volba prezidenta, jak navrhuje předseda ODS Petr Fiala?

5%
95%
hlasovalo: 21506 lidí

Novináři chtěli od Nečase vědět, kde bývalý premiér vzal 1,6 milionu, a expremiéra tím pořádně rozzlobil. „Co si to dovolujete?! Jsem soukromá osoba,“ reagoval krátce bývalý politik, který je však stále obžalován v kauze údajného rozdávání poslaneckých trafik.

Deník se o byt zajímal ještě z jednoho důvodu. List spekuluje, zda kolem tohoto majetku nerozehrál Nečas jakousi hru. Policejní odposlechy prý dokazují, že se o byt zajímal již v roce 2013, ale byt nakonec koupila společnost Spectrum Realty amerického právníka Thomase Samiia, která pozdějším manželům Nečasovým byt pronajala. Údajně šlo o standardní investici.

„O den později začíná převod budovy Economie z Bakalovy společnosti na další Samiiho firmu,“ pokračoval list s dovětkem, že v inkriminovaném roce 2013 běžel průzkum trhu na nákup nové budovy pro Generální ředitelství Úřadu práce. Nakonec došlo k nákupu domu na Letné. Tehdejší ředitelka Úřadu práce Marie Bílková však odmítá, že by tato transakce měla nějakou souvislosti s tehdejším pronájmem Nečasova bytu od stejného právníka. „To je spekulace, které podle toho, co je mi známo, nic nenasvědčuje,“ uvedla dáma.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…