Coca-Cola zavedla ekologické opatření EU. Zákazníci zuří

03.11.2022 20:11

Nová podoba víček na plastových lahvích Coca-coly sklízí obrovskou kritiku ze strany Němců. Uzávěr je totiž k plastové lahvi přidělaný i po jejím otevření. Novinka vzešla z nařízení Evropské unie o ochraně životního prostředí. Spotřebitelé v Německu to označují za zcela zbytečné a při konzumaci nápoje za obtěžující. Píše o tom německý deník Bild.

Coca-Cola zavedla ekologické opatření EU. Zákazníci zuří
Foto: Coca-Cola
Popisek: Santa Claus od Coca-Coly

Na to, že víčko od plastové lahve Coca-coly nejde oddělit a při jejím pití dosti vadí, si Němci zvykají už pár posledních měsíců, kdy společnost novinky představila. Firma Coca-Cola podle svých vyjádření tak učinila v reakci na nařízení Evropské unie, jež přišla s tím, že od roku 2024 se má používat pevný kryt u plastových lahví, což má podpořit ochranu životního prostředí. Na neoddělitelném víčku je paradoxně ještě uveden nápis Let me have a go, uvádí deník Bild.

Komentáře německých spotřebitelů jsou v internetovém prostoru značně kritické, uzávěr považuji za nepraktický. „Jedno z nejzbytečnějších a nejotravnějších ‚vylepšení‘, jaké jsem kdy viděl. Rád piju z láhve a víčko je zkrátka otravné,“ uvádí jeden z diskutérů. Další se přidává: „To je ale blbej nápad! Víčko vždycky překáží…“ nadává na novinku. „Otevřené víčko nečekaně spadne zpět do proudu a udělá nepořádek. Přítelkyně mi hned nato utrhne víčko,“ píše další na twitteru.

„Důvodem je skutečnost, že při monitorování evropských pláží bylo nalezeno poměrně velké množství plastových víček,“ sdělil Philip Heldt ze Spotřebitelského centra NRW pro Redaktionsnetzwerk Deutschland. „Například u Severního moře bylo nalezeno 43 víček od lahví na 100 metrů pláže,“ upozornil Heldt.

Pak přišel nápad nechávat v budoucnu uzávěr připevněný k lahvi. Společnost Coca-Cola zavedla požadavek na omezení ještě předtím, než se stal povinným. Skleněných a vratných PET lahví se to výslovně netýká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…