Cože? Po Babišově zahájení předvedl Fiala a SPOLU neskutečnou věc

02.09.2021 13:04 | Ze sítí

Premiér Andrej Babiš dnes představil program svého hnutí ANO a slibuje, že se bude rvát „až do roztrhání těla“. Není však jediný. Pár minut po zveřejnění sloganu přišel s bojem „až do roztrhání těla“ i lídr kolice SPOLU Petr Fiala. Zatímco však SPOLU zveřejnilo pouze totožný slogan kampaně ANO, Hamáček si postěžoval, že Babišovo hnutí zašlo mnohem dál. Okopírovalo prý celý program. Neobešlo se to bez reakcí.

Cože? Po Babišově zahájení předvedl Fiala a SPOLU neskutečnou věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Anketa

Považujete kauzu Čapí hnízdo za vážnou záležitost?

13%
hlasovalo: 9660 lidí
Hnutí ANO ve čtvrtek rozjelo kampaň do sněmovních voleb, kterou Babiš představil společně s heslem programu: „Až do roztrhání těla!“

Zahájení kampaně, které proběhlo v Ústeckém kraji, kde vede kandidátku právě Babiš, se neslo i za doprovodu propagačních letáků s fotkou premiéra a tvrzením, že se za voliče chce „rvát až do roztrhání těla“ a představení priorit točících se okolo nadcházejícího českého předsednictví Evropské unii, které započne ve druhém pololetí 2022.

Hnutí ANO v této souvislosti hovoří o hájení národních zájmů. „Na rozdíl od TOP 09 a PirátoSTAN budeme dál nekompromisně hájit naši pozici v otázce ilegální migrace,“ uvedl jasně Babiš s tím, že dokud bude šéfem kabinetu, tak „nikdy nepřijmeme ani jednoho ilegálního migranta“.

Kromě koalice Pirátů a starostů se obořil i na koalici SPOLU, sdružující ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. „Je to poslední šance, jak zastavit obě antibabišovské koalice, které se již dohodly na společné vládě,“ zaznělo. Sám pak k odmítání spolupráce s jeho hnutím řekl, že ANO ostatní strany v těchto koalicích nechtějí, protože kandidáti ANO s „nimi nikdy nedělali kšefty“.

Koalice SPOLU reagovala po svém a na facebookovém profilu jejího lídra Petra Fialy (ODS) se rozhodla hlavní heslo Babišovy kampaně v lehce upravené formě zveřejnit také. Místo Babiše však na propagačních materiálech stojí Fiala s předsedou lidovců Marianem Jurečkou a šéfkou TOP 09 Markétou Adamovou Pekarovou po svých bocích. „Budeme bojovat, dokud nezvítězí změna.
Až do roztrhání těla,“ zní nápadně podobný slogan zveřejněný Fialou jen těsně po Babišově zahájení kampaně.


Koalice si navíc doménu „azdoroztrhanitela.cz“ zaregistrovala pro sebe a případný volič ANO, který bude hledat program představený Babišem pod daným heslem, tak při vyhledávání možná skončí u fotografie Fialy a dalších lídrů SPOLU.

Napodobení kampaně hnutí ANO nesklidilo vždy jen pozitivní reakce. „Vy jste komedianti špatného filmu,“ znělo kupříkladu v jednom z nich.

Program Babišovy partaje sklidil reakce i od jejího koaličního partnera. Ne však pozitivní. „Teď už chápeme, proč ANO čekalo s programem až do 2. září. Originál totiž najdete na ČSSD,“ postekl si vicepremiér a předseda sociálních demokratů Jan Hamáček.

V příspěvcích pak schytal dotaz, zdali „bude tak vostrej“ i na setkání s Babišem při zasedáních vlády. Redaktor Info.cz Jan Palička k tomu dodal vcelku jasnou odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…