Dá sa, nedá sa, dá sa svařit a dá sa Pražákům. Neskutečné VIDEO Michala Haška a Zdeňka Škromacha

21.09.2016 13:41

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a senátor Zdeněk Škromach, oba z ČSSD, budou v podzimních volbách usilovat o obhajobu svých postů. Hlasy voličů jim má přinést i kulinářské video, v němž politici vyzdvihují krajové speciality.

Dá sa, nedá sa, dá sa svařit a dá sa Pražákům. Neskutečné VIDEO Michala Haška a Zdeňka Škromacha
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek

V ani ne dvouminutovém videu se Hašek se Škromachem jali ujmout vařečky a předvést potencionálním voličům, že ani oni se u plotny neztratí. Navlečeni do fialových kuchyňských zástěr nejprve zvesela přivítali všechny ty, kteří se rozhodli pustit jejich video, na jižní Moravě, kde oba sociálnědemokratičtí představitelé obhajují svůj post.

„Milí přátelé, vítáme vás na jižní Moravě,“ s úsměvem pronesl Hašek za zvuků cimbálovky, která, jak se ukáže, podkresluje celé kulinářské snažení sociálnědemokratických politiků. „U nás na Moravě si vaříme sami,“ navázal Škromach za Haškova přizvukování, že dnes vaří všichni a všude, a tak se i oni dva rozhodli postavit k plotně. „Co si navaříme, to také sníme, že jo, Horste,“ rozesmál Škromach sebe i svého stranického kolegu.

Protože je jižní Morava proslulou rybníkářskou oblastí, na menu z dílny sociálnědemokratických kuchtíků se objevila „super speciální rybička z Moravského krasu“.  Jako předkrm se podávaly „super klobásky z Rohatce“ a nemohlo chybět ani moravské víno.

„Zdeňku, jsme připraveni. Gril čeká,“ dal Hašek pokyn k vaření. Kdyby náhodou došlo k nehodě, jihomoravský hejtman ujistil, že coby dobrovolný hasič je připraven zasáhnout a požár uhasit. Nakonec se kuchtění politiků obešlo bez zádrhelu a kamera mohla nasnímat naservírovaný filet s bramborovou kaší.

„K výbornému jídlu patří také samozřejmě výborné moravské vínko,“ nezapomněli pánové na propagaci další krajové speciality. Tekutý mok, jak Hašek zdůraznil, je poklad Jižní Moravy.

„Jak jsme to říkali Pražákům. Měli jsme čtyři základní druhy vína: dá sa, nedá sa, dá sa svařit a dá sa Pražákům. No a vidíš, oni dneska skládají písničky o tom, jak hodí Prahu za hlavu a přijedou na Pálavu,“ poukázal hejtman na hit „Víno“ hudební skupiny Chinaski. „Co by bez nás Moraváků dělali taky?“ zažertoval Škromach na adresu Pražáků.

Závěrečná hostina, k níž usedlo zhruba deset lidí, se nesla v podobně idylickém duchu, v jakém bylo zobrazeno kulinářské počínání sociálnědemokratických politiků. „Zdeno, vypadá, že se nám to povedlo,“ bodře vypálil Hašek na vedle sedícího Škromacha. „Však jsme taky z jižní Moravy, tady jsme doma, ne Michale,“ pyšně zahlásil Škromach.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …