Další pokus o sebeupálení? Muž se polil na benzince hořlavinou a... zakročila policie

21.01.2019 21:21

Je tu další pokus o sebeupálení? V Tursku v okrese Praha se v pondělí na benzínce polil podnapilý muž hořlavinou. Co ho k tomu vedlo, zatím není jasné. Policie jej naštěstí včas zadržela a záchrankou byl převezen do nemocnice.

Další pokus o sebeupálení? Muž se polil na benzince hořlavinou a... zakročila policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Muž, který byl pod vlivem alkoholu a nadýchal více než dvě promile, se polil hořlavinou z tankovací pistole na čerpací stanici pohonných hmot zhruba půl hodiny po třetí hodině odpoledne. Nyní policie celou záležitost prověřuje. „Byl pod vlivem alkoholu. Hořlavinou se polil, ale nezapálil,“ uvedl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa s tím, že nyní je muž ve zdravotnické péči.

Po 50. výročí sebeupálení Jana Palacha se v minulém týdnu objevily dva případy, v nichž se dva muži inspirovali jeho činem a snažili se také sebeupálit. Nejdříve se na Václavském náměstí polil hořlavinou a zapálil čtyřiapadesátiletý muž, kterého se podařilo uhasit. Den poté se chtěl zapálit u Národního muzea další muž, kterému v tom nakonec zabránili policisté. Oba skončili v péči záchranářů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…