Další střelba v obchoďáku, tentokrát ve Švédsku. Policie střelce nemá, ale popírá, že by útok souvisel s imigrací

27.07.2016 17:32

Ve švédském městě Malmö došlo v úterý k přestřelce v nákupním centru. Jeden muž postřelil druhého. Střelec je v současnosti stále na útěku, podle policie však zločin nemá žádnou spojitost s rostoucím případem násilných činů ze strany migrantů. Informuje The Local.se.

Další střelba v obchoďáku, tentokrát ve Švédsku. Policie střelce nemá, ale popírá, že by útok souvisel s imigrací
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Policie v Malmö hledá dvaadvacetiletého muže, podezřelého z účasti na přestřelce v nákupním centru Rosengard. „Je hledaný a pátráme po něm,“ uvedla policejní mluvčí Ewa-Gun Westfordová.

Střelec je na útěku a čelí obvinění z pokusu o vraždu, či pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Policie se v úterý dostavila na místo činu a nalezla postřeleného muže kolem třiceti let, jehož zranění jej však neohrožovala na životě. Podezřelý se před příjezdem policie údajně dostal do potyčky s obětí a několika dalšími lidmi. Nákupní centrum opustil po svých.

Celý text zde

Švédská policie zatím vyvrací veškeré domněnky o tom, že by měla potyčka jakoukoliv spojitost s násilnostmi páchanými ze strany migrantů a s teroristickými útoky v Německu a ve Francii.

Malmö a především čtvrť Rosengard je prý častým předmětem zpráv, jelikož se potýká s vysokou kriminalitou, hlavně pak se zločineckými gangy. Policie musela zvýšit svou přítomnost v ulicích po několika nedávných útocích granáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…