Další trumf Zemana: Prý k němu míří exministr Martin Pecina

04.06.2012 8:15

Možná i díky Zemanově SPOZ nám dnes vládne kabinet premiéra Petra Nečase (ODS). Zeman totiž odčerpal ČSSD nemálo hlasů. Totéž se může stát i v krajských i prezidentských volbách. Někdejší ministr vnitra Martin Pecina totiž jako další v řadě podle informací Práva zvažuje spolupráci s SPOZ. O tomtéž uvažuje i senátor Vladimír Dryml.

Další trumf Zemana: Prý k němu míří exministr Martin Pecina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Pecina

Místopředseda ČSSD a zároveň sněmovny Lubomír Zaorálek sice považuje Miloše Zemana za trojského koně pravice a odmítá, že by spolu obě levicové strany mohly spolupracovat, ale skutečnost je taková, že si ČSSD odmítáním Zemana příliš nepomáhá. Přestože již není členem strany, řada sociálních demokratů si ho velmi cení. Milada Emmerová zvažuje dokonce kandidaturu za SPOZ v krajských volbách a podle informací dnešního Práva není sama. V Moravskoslezském kraji by se k ní mohl přidat Martin Pecina.

Zeman stále ovlivňuje dění v ČSSD

Někdejší ministr vnitra Martin Pecina opustil sněmovnu poté, co se předsedou strany stal Bohuslav Sobotka. Pecina se vzdal poslaneckého mandátu, poněvadž měl za to, že se Sobotkou nemůže spolupracovat. Místo toho by teď mohl spolupracovat právě se Zemanem, což by ČSSD jistě neprospělo a to zvláště v nadcházejících prezidentských volbách. Sever Moravy představuje pro ČSSD silný region, takže případný příklon zdejších občanů k Zemanovi by sociální demokraty zabolel. V této souvislosti je třeba také připomenout, že Zemanovi vyjadřuje podporu i hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas.

Nejvíc to může trápit senátora Jiřího Dienstbiera (ČSSD), který je oficiálním oranžovým kandidátem na prezidenta, ale za Zemanem notně zaostává. Přechod Peciny na Zemanovu stranu by se tak pro Dienstbiera mohl stát pověstným umíráčkem pro jeho prezidentské ambice.

„Zatím ale není nic dojednáno,“ upozornil zdroj, který o možném Pecinově angažmá v barvách SPOZ informoval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…