Další volební odhad, co vyděsí pravici. Komunisté se drží, ČSSD roste

15.11.2012 11:30

Listopadový volební model společnosti ppm factum naznačuje pokračování dlouhodobých politických trendů. Stále oslabují pravicové strany, zejména ODS. Levice naopak posiluje, spojenectví ČSSD, KSČM a Zemanovců by skončilo těsně pod ústavní většinou.

Další volební odhad, co vyděsí pravici. Komunisté se drží, ČSSD roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Průzkum probíhal v první listopadové dekádě a naznačil, že voleb by se účastnilo 59,7 procent voličů. Ti by do sněmovny poslali šest politických uskupení.

Na prvním místě by podle průzkumu skončila ČSSD, která si polepšila na 25,1 procenta a podle agentury se vrátila na výsledky, které měla před jarním zatčením středočeského hejtmana Davida Ratha. Na druhém místě by skončila KSČM, kterou by volilo 16,5 procenta.

Až za nimi skončila ODS, která setrvale klesá a připsala by si pouhých 15,3 procenta. Za nimi by TOP 09 získala 11,8 procenta. Za nimi by KDU- ČSL prošla do sněmovny se ziskem 6,3 procenta a rovněž Strana práv občanů- Zemanovci by s 5,3 procenty překonala pětiprocentní hranici.

Pro ČSSD by výsledek obnášel 69 mandátů, KSČM 42, ODS 39 poslanců, TOP 09 by si připsala 29 mandátů. KDU- ČSL by získala 13 křesel a Zemanovci osm.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…