Další známý duchovní vyzval k volbě generála Pavla

21.01.2023 19:19 | Ze sítí

Generál ve výslužbě a prezidentský kandidát Petr Pavel se před druhým kolem volby dočkal podpory od dalšího katolického duchovního. Přírodovědec a kněz Marek Vácha konstatoval, že svým dětem dlužíme volbu muže, který na Hrad opět vrátí důstojnost a ukončí období současné „morální pustoty“, jakou zažíváme s prezidentem Zemanem.

Další známý duchovní vyzval k volbě generála Pavla
Foto: archiv Marka O. Váchy
Popisek: Přírodovědec a kněz Marek Orko Vácha

Už před prvním kolem katolický kněz profesor Tomáš Halík podpořil generála ve výslužbě Petra Pavla. Před druhým kolem svou podporu Petru Pavlovi zopakoval. Stejně se k prezidentské volbě postavil i další kněz, Marek Vácha.

Přírodovědec a kněz Marek Vácha před druhým kolem prezidentské volby podpořil Petra Pavla. Vyjádřil naději, že s generálem Pavlem v čele státu se Pražský hrad opět změní v respektované místo a již nebude „místem morální pustoty“, jakým je po dobu prezidentování Miloše Zemana. Tak to vidí Marek Vácha.

„Dlužíme to sobě i svým dětem. Volte západ a nikoli východ, volte řád a nikoli chaos, volte demokracii a nikoli populismus, volte kandidáta, který bude stát a nikoli zaklekávat, volte kandidáta podporovaného občanskou společností a nikoli kandidáta podporovaného současnou hradní lůzou. Volte generála Pavla,“ požádal Marek Vácha na blogu Aktuálně.cz.

Halík se již v prosinci 2022, tedy před prvním kolem, vyjádřil obdobně.

„V té dramatické situaci dne, když okolo nás zuří válka, a my jsme také součástí toho konfliktu, tak je myslím naprosto namístě, kdyby vrchním velitelem vojsk u nás a prezidentem byl člověk, který má tuto vojenskou zkušenost, který se osvědčil hrdinským chováním v boji, který má velkou diplomatickou zkušenost, který je znám v zahraničí, na rozdíl od těch ostatních kandidátů,“ napsal Halík.

„Já mu vůbec nevyčítám to, že ve svém mládí byl členem komunistické strany, protože jestliže byl prověřen vrcholnými orgány NATO, aby zaujal klíčové postavení v tomto vojenském seskupení Západu, jestli ho ten Západ akceptoval, tak je naprosto směšné, abychom my ho kádrovali a chtěli vylučovat. Takže já se domnívám, že je to člověk, který je klidný, zároveň rozhodný, který má dostatek zkušeností, a z těch kandidátů, kteří reálně nyní mohou být zvoleni, je to ten člověk, kterého já budu volit,“ pokračoval Halík. 

Petr Pavel Halíkovi poděkoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Halík, Vácha, Pavel, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseCifernikus , 21.01.2023 19:44:29
příšerný spolek "demokradů"...

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…